szerző:
Eduline

2010. november 15-éig nyújthatják be felsőoktatási felvételi jelentkezési kérelmüket azok, akik 2011. februárban szeretnék megkezdeni vagy folytatni egyetemi, főiskolai tanulmányaikat. A hagyományos, papír alapú jelentkezési mód mellett a tavaszi jelentkezési időszakhoz hasonlóan most is működik az e-felvételi.

Az e-felvételi teljes mértékben egyenértékű a hagyományos, papír alapú felsőoktatási felvételi jelentkezési lapon benyújtott jelentkezéssel. Egyszerű, kényelmes, gyors, és nagy előnye, hogy kiszűri az olyan hibákat, amelyeket kitöltés közben a papíron jelentkezők meglehetősen nagy számban vétenek.

Az elektronikus jelentkezést a www.felvi.hu honlapon regisztráció után lehet igénybe venni, a felületen pedig különböző súgók, legördülő listák, útmutatók, üzenetek, keresők támogatják a jelentkezőt az űrlapok kitöltésében. Nem engedi a hibás űrlapkitöltést - erről azonnali üzenetet kap a felhasználó -, így a hiánypótlás is elkerülhető.

A pontszámításhoz szükséges, illetve a felsőoktatási intézmények által kért különböző dokumentummásolatok (pl. középiskolai bizonyítvány másolata, érettségi bizonyítvány másolata, felsőfokú végzettség esetén oklevél és leckekönyv másolata, többletpontra jogosító igazolások stb.) is feltölthetők az e-felvételi felületén keresztül.

A 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési határidejéig, 2010. november 15-éig tetszés szerint javíthatók, módosíthatók az adatok, anélkül, hogy újabb felsőoktatási felvételi jelentkezési lapot kellene kitölteni és postázni.

Az elektronikusan jelentkezőknek véglegesíteniük, majd hitelesíteniük is kell jelentkezésüket, amit vagy az Ügyfélkapun keresztül, vagy az e-felvételi szolgáltatás felületéről kinyomtatott hitelesítő adatlap visszaküldésével tehetnek meg. Az elektronikus jelentkezést hitelesítő adatlapot legkésőbb 2010. november 23-áig kell elküldeni az Oktatási Hivatal 1443 Budapest, Pf. 220 postacímre. Emellett továbbra is lehetőség van hagyományos úton, felsőoktatási felvételi jelentkezési lapon beküldeni a jelentkezési kérelmet.

 Felvi.hu