szerző:
Eduline

A 41 éves pedagógus a hivatásából eredő hatalmi viszonyt felhasználva több diákjával is szexelt, súlyosan veszélyeztetve a kiskorúak erkölcsi és érzelmi fejlődését.

©

A vádirat szerint a férfi pedagógusként, a hivatásából adódó kötelezettségeit megszegve, a tanár-diák kapcsolaton túlmutató bizalmi viszonyt alakított ki több tanítványával, majd szexuális célzattal és jelleggel közeledett feléjük - írja a hvg.hu.

A vád két olyan esetet említ, amikor a vádlott erőszak és közvetlen fenyegetés nélkül, ám a hatalmi befolyását felhasználva, konkrét hátrányt is kilátásba helyezve vagy érzelmi zsarolással létesített szexuális kapcsolatot a sértettekkel.

Az ügyészség vádiratában négy kiskorú sértett sérelmére elkövetett bűncselekmény szerepel. Mindez 12 évig terjedő szabadságvesztést jelenthet. Illetve az érintett kerületi ügyészség indítványt tett a vádiratban a vádlott pedagógusi foglalkozástól való eltiltására is.

Előzetesben van a tanárnő, akinek diákjával volt kapcsolata

Előzetesben van az a kadarkúti tanárnő, akinek szexuális kapcsolata lehetett egyik diákjával - mondta a Magyar Nemzetnek egy kadarkúti fiú, aki a helyi Jálics Ernő-iskolába jár. Mint a múlt héten kiderült, a fiú egyik barátja - eddig tisztázatlan körülmények közt - videóra is vette az egyik együttlétet.