szerző:
Eduline

A Pénzcentrum utánajárt, hogy egyes cégeknél melyek a legnépszerűbb munkakörök, hány diákot fogadnak, és hogy mennyit lehet keresni.

©

Különböző nagy cégeket, hipermarketeket kérdezett a Pénzcentrum arról, hogy mekkora számban fogadnak diákmunkásokat a nyári szezonban. Kiderült, hogy melyek a legnépszerűbb munkakörök, a fizetésnek is utánajártak.

A Tescónál munkakörtől függően 600-1400 Ft közötti órabérekre lehet számítani, a legnépszerűbb munkakör az árufeltöltő, a 18. életévet betöltöttek esetében a pénztáros pozíció. A nem áruházi részlegeken adminisztratív feladatok ellátásában számítanak a diákokra, a személyügyi adminisztrációs központban, valamint a két logisztikai központban is.

Az Auchan közölte: a nyári diákmunkán résztvevők a vállalatnál érvényben lévő bértábla szerinti bért kapnak, nincs hátrányos megkülönböztetés a diákok esetében sem. Az óbudai áruházba például árufeltöltőt keresnek, és az induló bruttó bért 234 000 forintban határozzák meg a próbaidőt követően. Azt írják, ez az összeg a teljesítmény arányában továbbfejlődik. Azt viszont érdemes észben tartani, hogy a havi bruttó jövedelem magában foglalja az alapbért, különböző pótlékokat, túlórát, prémiumot és egyéb béren kívüli juttatásokat.

A Sparnál munkakörtől függően bruttó 900 és 1050 között mozog az órabér. Másody Szabolcs, a MŰISZ Iskolaszövetkezet marketingvezetője szerint a könnyű fizikai munkák esetében az órabérek általában bruttó 1000 forintról indulnak, vagyis ezzel érdemes számolnia a diákoknak.

Diákmunkát kerestek? Itt nézzetek körül.

Diákmunkásokból is hiány lesz idén nyáron?

Néhány éve még sok diáknak nem tudtak munkát adni az iskolaszövetkezetek, ma már jó eredmény, ha a vállalati partnerek igényeinek a 80 százalékát teljesíteni tudják - írja csütörtöki számában a Világgazdaság. Mintegy 30-40 százalékkal ugrik meg a munkát vállaló diákok száma a szünidő alatt.