szerző:
Eduline

Nagyon sok lehetőség és általában elég idő is van a kötelező könyvek elolvasására, azonban, ha még nem vetted rá magad, hogy belekezdj a feladatba, akkor már nincs sok időd a nyári szünet végéig.

Ha semmiképpen nem tudod elolvasni a kötelező olvasmányokat, akkor segíthetsz a helyzeteden, ha legalább a belőlük készült filmadaptációt megnézed. Persze, ez nem váltja ki a könyv elolvasását, hiszen egy film nem minden esetben képes visszaadni a könyv bonyolult felépítését vagy nyelvezetét, de többet fogsz tudni a könyvről, mint előtte. Itt van pár kötelező, aminek megtalálható a film változata is.

Pál utcai fiúk

Mindenki kedvenc és legelső kötelező olvasmánya film változatban is elérhető, így, ha beletört a bicskád a könyvbe, a film egy kicsit segíthet. Fábri Zoltán filmje Molnár Ferenc azonos című regénye alapján. Két csapat fiatal fiúról szól, akik kisebb hadsereget alkotva a grundnak nevezett játszótér felett hadakoznak szinte felnőttes komolysággal, megszállottsággal és becsülettel. A filmet Oscar-díjra jelölték legjobb külföldi film kategóriában.

Nem minden rossz, ami kötelező. Ezek a legjobb olvasmányok nyárra

A kötelező olvasmányok sorsa elég hányattatott, hiszen nem sok diák szereti elolvasni őket, pedig sokszor érdekesebbek, mint hinnétek. Összeszedtünk pár kötelező vagy ajánlott olvasmányt, amik izgalmasabbak, mint gondoltátok volna. Gárdonyi Géza - Egri csillagok Az Egri csillagok Gárdonyi Géza 1899-től folytatásokban megjelenő, majd 1901-ben könyvben is kiadott regénye.

Egri csillagok

A könyvet nagyon sok diák nem olvassa el, és már a terjedelem megállítja őket, most kideríthetitek, hogy a filmmel jobban boldogulnátok-e. A Gárdonyi Géza regényéből, Várkonyi Zoltán rendezésében készült legendás 1968-as magyar film.

A kőszívű ember fiai

Az özvegy Baradlay szembeszegül férje végakaratával, mert jó magyarnak, boldog embernek szeretné látni fiait. A regény több szálon fut, a film is ezt igyekszik visszadni.

Bánk bán

Ebben az esetben eldönthetitek, hogy elolvassátok a könyvet, vagy megnézitek a belőle készült operát, melynek története nem mindenhol fedi a könyvben szereplő dolgokat, de legalább meghallgathattok olyan klasszikusokat, mint a Hazám, hazám!.