szerző:
Eduline

Márciusban játszanak a bajnoki címért az amerikai egyetemek kosárlabdacsapatai.

 

©

Az USA-ban hatalmas népszerűségnek örvend az igazi sport, majdnem olyan komolyan veszik, mint a profikat. Akkora szokott lenni az érdeklődés a márciusi rájátszások iránt, hogy ilyenkor rendszerint leáll az oktatás. Most is ez történt: a termek üresek és mindenki szurkol.

Látszólag csak növeli a mérkőzések drámaiságát hogy a csapatok nem profikból állnak: annyira azért ügyesek, hogy ne tűnjön bénázásnak a játékuk, de nem annyira ismertek és kiszámíthatóak a játékosok, mint a profik között. Az egyetemi csapatok tagjai számára ráadásul hatalmas a tét: gyakran csak a játékuknak köszönhetik, hogy az egyetemre járhatnak. Ezen kívül számottevő jutalomra pedig csak akkor számíthatnak, ha diploma után sikerül a profik közé kerülniük.

 

Ezek a felvételizők biztosan bekerülnek az egyetemre 2017-ben

Kik várhatják a legnyugodtabban a 2017-es felvételin a ponthatárhúzást? Az olimpiai, paralimpiai, siketlimpiai és sakkolimpiai1-6. helyezést elért jelentkezők. Az összpontszámuuk ugyanis - a 2017-es felvételin is - bármelyik alap- vagy osztatlan szakon 500 (ha megfelelnek az alkalmassági feltételeknek, és tanulmányi-érettségi eredményeik alapján elérnék a 280-as minimumponthatárt).