szerző:
Eduline

Március 8-9-én rendezik meg a 2017-es tavaszi HVG Állásbörzét a Papp László Budapest Sportarénában, ahol alighanem jó néhány ígéretes álláslehetőséget találtok majd. Ahhoz azonban, hogy a legjobb benyomást keltsétek, érdemes alaposan felkészülni az állásbörzére.

"Ha valaki még nem volt HVG Állásbörzén, elképzelni sem tudja, hogy mekkora. Tavasszal arra számítunk, hogy körülbelül 210-220 kiállítónk lesz, ami azt jelenti, hogy lehetetlen végigjárni az összes standot. A látogatóink többsége három és fél-négy órát tölt a rendezvényen, és egy-egy kiállítónál általában öt-tíz percet. Vagyis négy óra alatt a 210-220-ból körülbelül 25-30 standhoz lehet odamenni. A látogatóknak emiatt előre tudniuk kell, hogy milyen standok érdeklik őket, azok a cégek mivel foglalkoznak, el tudják-e képzelni magukról, hogy ott dolgozzanak, milyen állásokat hirdetnek, megfelelnek-e nagyjából a cég elvárásainak" - tanácsolta az álláskeresőknek Hajdú Csongor, a HVG Állásbörze főszervezője (a teljes interjút - amelyben még több hasznos tanácsot találtok - itt olvashatjátok el).

A HVG Állásbörze főszervezője szerint ha valaki biztosra akar menni, az állásbörzén töltött három-négy órához még három-négy órát érdemes hozzácsapnia, ami a felkészüléssel telik. "Tíz perc alatt regisztrál, a következő három-három és fél órát pedig érdemes azzal tölteni, hogy végigböngészi a számára releváns cégeket,  végigolvassa a felkészítő hírleveleket, és összeírja azokat a kérdéseket, amelyeket az egyes munkáltatóknál fel tud tenni" - mondta Hajdú Csongor.

A felkészülést a következő rövid teszttel is elkezdhetitek: öt egyszerű kérdést teszünk fel a HVG Állásbörze programjairól és kiállítóiról. Nem tudjátok fejből a választ? A HVG Állásbörze oldalán minden információt megtaláltok.