szerző:
Eduline

Hány éves korig végezhetitek el az első OKJ-s tanfolyamotokat ingyen? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

©

Úgy hallottam, nemrég csökkent az ingyenes OKJ korhatára, 21 éves korra. Már betöltöttem a huszonkettőt, mindenképpen fizetnem kell?

Nem: az első OKJ-s szakképesítés megszerzése mindenkinek, korhatár nélkül ingyenes. A 21 éves korhatár a nappali rendszerű képzésekre vonatkozik. Ha már idősebbek vagytok, esti vagy levelező tagozaton tanulhattok ingyen. Ezek mind iskolarendszerű képzések: fizetnetek akkor kell - már az első szakképesítésért is - ha iskolarendszeren kívüli, tanfolyami formában szeretnétek tanulni.

Ha már van diplomátok, az első szakképesítéseteket akkor is ingyen szerezhetitek meg, az OKJ-s képzések pedig nem számítanak bele az állami ösztöndíjas szemeszterekbe. Ha az adott szakot indító egyetemek és főiskolák úgy döntöttek, többletpontot is kaphattok a szakképesítésért: erről itt olvashattok, részletes összefoglalónkat az ingyenes OKJ-ról pedig itt találjátok.

Azt, hogy hogyan válaszhatjátok ki a legjobb képzést, itt nézhetitek meg, az OKJ-ról szóló összes cikkünket itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!