szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Iskolarendszerű képzéseken ingyenesen szerezhettek OKJ-s végzettséget, de vannak más lehetőségek is. Ha rugalmas munkarendben, akár hétvégénként szeretnétek tanulni, akkor a fizetős felnőttképzések közül érdemes választanotok.

A felnőttképzések között is vannak olcsóbb és drágább tanfolyamok, ez függ a képzés idejétől és típusától is. Szerencsére akadnak olyan képzések is, melyek rövidebbek és olcsóbbak, de piacképes szakmát lehet szerezhettek velük. A TanfolyamOKJ.hu összegyűjtötte a legnépszerűbb kedvező árú OKJ-s képzéseket. Az OKJ átalakítása miatt azonban nem sokáig van már lehetőség arra, hogy néhány hónap alatt piacképes OKJ végzettséget szerezzetek, így érdemes most dönteni, ha ebben gondolkodtok. A rövidebb és rugalmasabb ütemezésben induló tanfolyamokat kínáló felnőttképzők csak 2020. december 31-ig indíthatják a mostani feltételekkel a képzéseiket.

Élelmiszer-, vegyi áru eladó tanfolyam

Az Élelmiszer-, vegyi áru eladó részszakképesítéssel gyorsan el lehet helyezkedni a területen. A képzés jellemzően 50-60 000 forintért elérhető, de az iskolák többsége részletfizetést is biztosít a jelentkezőknek. Ha erre a tanfolyamra jelentkeztek, akkor megtanuljátok például az árubeszerzést, átvenni az árukészletet, raktározási feladatokat tudtok majd ellátni, megtanuljátok kiszolgálni a vásárlókat, pénztárgépet kezelni.

Targoncavezető tanfolyam

A férfiak körében az egyik legnépszerűbb tanfolyam a targoncavezető képzés. Mindössze 1-2 hónap alatt elvégezhető és OKJ-s végzettséggel az építőipar, a logisztika, a kereskedelem és a termelőipar területén is könnyen el lehet helyezkedni. Ehhez a képzéshez nem kell érettségi, elég a nyolc általános. Az OKJ-s végzettséget adó tanfolyam ára 40-től 50 ezer forintig terjed, ezt a tanulók részletekben is fizethetik.

Óvodai dajka tanfolyam

Az óvodai dajka OKJ-s képzés a nők körében rendkívül népszerű. Ha ezt a szakmát választjátok, akkor óvodás korú gyermekek gondozása, nevelése lesz a feladatotok. Egy napotok szerves részét képezi majd a gyerekekkel való játék, az ételek előkészítése, az altatás és még sok minden más. A tanfolyam akár 3 hónap alatt elvégezhető, a jelentkezéshez csak általános iskolai végzettség kell. A tanfolyam ára átlagosan 70-80 000 Ft között van.

Bérügyintéző

A felnőttképzők kínálatában a legnépszerűbb tanfolyamok a rövid idő alatt elvégezhető pénzügyi képzések. Ilyen például a bérügyintéző tanfolyam. Az álláskereső portálokon rendszeresen hirdetnek meg bérszámfejtő vagy bérügyintéző pozíciókat. Nektek való ez a képzés, ha szívesen dolgoznátok bérügyintézőként vagy bérszámfejtőként, esetleg vállalkoznátok és szeretnétek a tudásotokat bővíteni. 60-65 ezer forinti összeget kell fizetnetek a tanfolyamért, de természetesen ennél a képzésnél is van lehetőség részletfizetésre.

Ingatlanközvetítő

Az akár 4 hónap alatt elvégezhető ingatlanközvetítő képzés ára felnőttképző iskolától függően 56 000 forinttól 80 000 forintig terjed, de ez a befektetés hamar megtérül.

Izgalmas matekteszt: minden kérdésre tudtok válaszolni?

Lássuk, hány kérdésre tudnátok válaszolni, ha ma lenne a matekérettségi. A következő tesztben a matekérettségi feladatsorok első részéből választottunk nektek pár kérdést.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!