szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Fogynak-e az állami ösztöndíjas félévek egy OKJ-s képzés elvégzésével? Diplomásként is ingyenesen szerezhettek OKJ-s bizonyítványt? Itt vannak a legfontosabb szabályok.

Az OKJ-s képzések nem számítanak bele az állami ösztöndíjas félévek számába, így egy ilyen elvégzése után ugyanannyi ideig járhattok ingyen egyetemre, főiskolára, mint ha nem végeztetek volna OKJ-s kurzust. 

Rossz hír az egyetemistáknak: több millió forint múlhat azon, időben megszerzitek-e a diplomát

Mi a végső határidő? Mennyi idő alatt kell diplomát szereznetek, ha elkezdtetek egy szakot államilag támogatott formában? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Persze ehhez el kell érnetek az adott szak állami ösztöndíjas formájának ponthatárát, és teljesíteni kell a felvételi feltételeket (több alap- és osztatlan szakhoz például kötelező emelt szintű érettségit tenni).

Ez fordítva is igaz, az első OKJ-s szakképesítéseteket ingyen szerezhetitek meg a korotoktól és attól függetlenül, hogy van-e már diplomátok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.