szerző:
Eduline

Informatikai hiányterületekre koncentrálva szervez idén tavasszal is tanfolyamokat az IT Factory. A sláger várhatóan az etikus hekkerek eszköztárába is bepillantást engedő hálózatbiztonság, valamint a szabad szoftverekhez, így például a Linuxhoz kapcsolódó tanfolyamok lesznek.

Fóti Marcell
©
Az IT Factory alig másfél éves történetében már másodszor elindított, ugyanakkor tananyagát tekintve frissített Hálózatbiztonság tanfolyam népszerűsége is jól jelzi, hogy az informatikai munkaerőpiacon továbbra is komoly igény mutatkozik a jól képzett hálózati szakemberek, rendszergazdák iránt. „Hallgatóink igényeit feltérképezve ezzel párhuzamosan bővítjük az ingyenes szoftverplatformokhoz kötődő képzéseink körét, ugyanis a korábbi Linux képzésünk alkalmával bebizonyosodott, hogy a Linux felhasználók is szívesen képezik magukat tanfolyami formában, amennyiben kedvező áron hasznos, jól strukturált tudást adunk” – mondta Fóti Marcell, az IT Factory tanfolyamokat nyújtó NetAcademia ügyvezetője.

Az IT Factory négy képzést indít a tavasz folyamán, melyek közül az első a március 16-án kezdődő MS SQL Server programozása elnevezésű tanfolyam, a fejlesztők és rendszergazdák számára egyaránt hasznos lehet. E kurzus keretében egy kereskedelmi mintaadatbázison keresztül mutatják be az oktatók az SQL-nyelvben az adatok rögzítésének, módosításának, lekérdezésének és törlésének szerteágazó lehetőségeit.

A március 29-én induló Linux klaszter létrehozása című tanfolyam során a résztvevők megtanulhatják egy magas rendelkezésre állású, terheléselosztóval és közös (megosztott) tárterülettel rendelkező rendszer kialakítását, mely a nagyvállalati infrastruktúrában is megállja a helyét.

Titkos kódok, rejtélyes üzenetek: fejezetek a titkosítás történetéből 2.

Titkos kódok, rejtélyes üzenetek: fejezetek a titkosítás történetéből

Az április 10-én induló képzés a korábban nagy sikerű, közel 200 résztvevőt vonzó Hálózatbiztonság tanfolyam frissített verziója, míg a sort az április 27-én kezdődő, PHP programozás néven futó 40 órás tanfolyam zárja, melynek során egy komplett webes alkalmazást – méghozzá egy online áruházat – készítenek el a hallgatók a nyílt forráskódú számítógépes nyelven.

„Az IT Factory tavaszi tanfolyamain is biztosítja a helyszíni, illetve online képzés lehetőségét. Az utóbbi segítségével bárki, bárhonnan részt vehet a kurzusokon úgy, hogy díjmentesen biztosítjuk számára a szükséges szoftverinfrastruktúrát. A hallgatók számára pedig már rendelkezésre áll az a folyamatosan bővülő szakkönyvtár, melyet tavaly novemberben a Microsoft felajánlása kapcsán hoztunk létre” – tette hozzá Fóti Marcell. Az online informatikai képzéseket Magyarországon meghonosító IT Factory tanfolyamain a hallgatóknak eddig kb 67 százaléka vett részt online a képzéseken, akiknek 60 százaléka vidékről követte az előadásokat, de rendszeresen előfordul az is, hogy a határon túlról „érkeztek” a fejtágítókra.


További információk a cég oldalán.