szerző:
Eduline

Sok olyan eset van, amikor pót- vagy javító érettségi vizsgát kell tenni. Mikor kell vizsgadíjat fizetni, és mikor ingyenes az írásbeli és a szóbeli?

©

Díjtalan az érettségi, ha van tanulói jogviszonyotok, és a vizsgát az érettségi bizonyítvány megszerzéséig leteszitek. Vagyis itt az első érettségizésről van szó, még gimnáziumban, de ide tartozik az előrehozott érettségi is.

Ugyancsak ingyenes tanulói jogviszonyban sikertelenül elvégzett érettségi vizsgának első pótlási/javítási lehetősége, ahogy a szakgimnáziumi érettségi végzettséggel rendelkező tanulók is választhatnak egy szakmai tárgyat, és abból díjtalanul tehetik le a szakmai érettségit. Ha az érettségi vizsga sikertelen, az első pót/javítási lehetőség szintén ingyenes.

Mikor kell fizetni?

Ha már nincs tanulói jogviszonyotok, de újra szeretnétek érettségizni, akkor fizetnetek kell. Egy középszintű érettségi 21 ezer forintba, az emelt szintű 35 ezer forintba kerül - a vizsgadíjak vizsgatárgyanként értendők.

Mikor kezdődik a 2018-as őszi érettségi? Itt az összes vizsga

Pontosan mikor kezdődik a 2018-as őszi érettségi szezon? Itt a teljes lista és a vizsgák időpontjai: Hamarosan kezdődik az ősz és vele a 2018-as őszi érettségi is. Az őszi írásbeli érettségik pontosabban 2018. október 12-én kezdődnek a nemzetiségi nyelvi és irodalmi vizsgával, és a fizikával zárulnak, 2018. október 29-én.