szerző:
Eduline

Ha úgy érezitek, hogy egy nappal a matekérettségi előtt még vannak problémás feladattípusok, itt gyakorolhattok egy kicsit: megtaláljátok az összes eddigi matekérettségi feladatot témakörökre bontva.

©

Studium Generale, a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítőjének oldalán témakörök szerint találjátok meg az elmúlt évek matekérettségi feladatsorait. Ha még nem oldottátok meg a korábbi témakörök feladatait, akkor itt az idő, hogy átnézzétek a témákat. 

Itt van a matekérettségi megoldása: így kellett megoldani a rövid feladatokat

Délelőtt 11-kor véget ért a középszintű matekérettségi, mi pedig már jövünk is a nem hivatalos megoldásokkal - itt nézhetitek meg, jól oldottátok-e meg a feladatsor első, rövid példákból álló részét. A matematika érettségi nap támogatását köszönjük a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának.

Matekérettségi megoldások: jól oldottátok meg a második rész kötelező feladatait?

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat. És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Folyamatosan frissülő tudósításunkat itt találjátok a matekérettségiről.

Alapvetően korrekt feladatokat kaptak az érettségizők matekból.

Ilyen témakörökről kaptak feladatokat a diákok a középszintű matekérettségi első, 45 perces részében.

Az első részét, ami az abszolútértékekről és a gyökről szól itt találjátoka másodikat, a  egyenletek, egyenlőtlenségekről itt, a harmadikat a egyszerűsítések, átalakításokról itt találjátok

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Ha további feladatokat kerestek, akkor a negyedik rész feladatait a értelmezési tartomány, értékkészletről itt oldhatjátok megaz ötödiket exponenciális és logaritmikus kifejezésekről itt, a hatodik itt függvényekről találjátok, a hetediket pedig itt nézhetitek meg , a nyolcadikat a kombinatorikáról itt, a kilencediket a koordinátageometriáról pedig itt.

A tizedik részt a gráfokról itt nézhetitek meg, a tizenegyediket a síkgeometriáról itt, a tizekettediket a sorozatokról itt találjátok, a tizenharmadikat statisztikráról pedig itt oldhatjátok meg. A tizennegyedik részben pedig a számelmélettel foglalkozhattok.

A tizenötödik rész a szöveges feladatokról szól, a tizenhatodik a térgeometriával foglalkozik, a tizenhetedik részben pedig a trigonometriát gyakorolhatjátok. 

4-est, 5-öst szeretnék a matek érettségin!

Online képzés célja: Sikeres középszintű matematika érettségi | | Általános- és középiskola , Érettségi, nyelvvizsga , Érettségi felkészítők , Középiskola, érettségi felkészülés

Itt vannak a matekérettségi megoldásai: az összes feladat és válasz egy helyen

13 órakor elkezdtük közzétenni a matekérettségi nem hivatalos megoldásait - itt egy helyen megtaláljátok az összes feladat megoldását. A középszintű matekérettségi első, rövid kérdésekből álló részének nem hivatalos megoldását itt nézhetitek meg. A második rész - kötelezően megoldandó - feladatainak megoldásait innen tölthetitek le. A három választható feladat megoldása: 16-os feladat, 17-es feladat, 18-as feladat.