szerző:
Eduline

Sokan kérdeztétek, úgyhogy összefoglaltuk egy cikkben, milyenek a pontozási szabályok a középszintű magyarérettségin.

©

A szövegértési feladatsor megoldásával maximum 40 pontot szerezhettetek, míg az érvelés és a gyakorlati szövegalkotás (a kettő közül csak egyet kellett választani és kidolgozni) mindössze 10 pontot.

A középszintű magyarérettségi szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldását itt nézhetitek meg: szövegértés 1. rész, szövegértés 2. rész, érvelés-gyakorlati szövegalkotás, elemzés.

A műértelmező feladatok megoldására - vagyis a műelemző esszére vagy az összehasonlító műelemzésre - összesen 40 pontot kaphattok. A tartalmi minőségre legfeljebb 25 pontot, a szöveg szerkesztettségére 5 pontot, a nyelvi igényességre (stílus, nyelvhelyesség) 10 pontot.

Középszintű irodalom szóbeli érettségi felkészítő - online képzés és tanfolyam - eduline.hu

Online képzés célja: Az online érettségi felkészítő tanfolyamot kifejezetten a 2016-os középszintű irodalom szóbeli vizsgájára készített...

Fontos: a rendezetlen íráskép miatt 2 pontot veszíthettek, míg helyesírási hibák miatt 8 pontot.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat vagy csatlakozzatok az érettségizők Facebook-közösségéhez. Az érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.