szerző:
Eduline

Milyen volt a középszintű biológiaérettségi az Eduline olvasói szerint? Örültek-e a feladattípusoknak és a témaköröknek?

©

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a középszintű biológiaérettségi egyik feladata a kanyaróhoz kapcsolódik - a téma igen aktuális a betegség romániai feltűnése miatt. A diákoknak ezen kívül meg kell oldaniuk sejtes szerveződéssel, vércsoportokkal és az öröklött esélyekről szóló feladatokat is. Az emberi szervezettel kapcsolatos téma az idei érettségi feladatsorában a karizom és a szív, de állattani és növénytani feladatokkal is találkoznak a diákok, például egy különleges dél-amerikai futómadárról is kaptak kérdéseket.

Itt van a középszintű biológiaérettségi hivatalos megoldása

Közzétette a középszintű biológiaérettségi hivatalos megoldását az Oktatási Hivatal. A középszintű biológiaérettségi feladatsora: A középszintű biológiaérettségi hivatalos megoldókulcsa: Kanyaró, sejtes szerveződés, öröklött esélyek - ezekkel a témákkal is kell foglalkozniuk a biológiából középszinten érettségizőknek. A emberi szervezettel kapcsolatos feladatokon túl természetesen szerepelnek növény- és állattanról szóló feladatok is.

Itt találjátok a középszintű biológiaérettségi első öt feladatának megoldásait.

Több Eduline-olvasó beszámolt a tapasztalatairól, ezekből szemezgettünk:

Az utóbbi évekhez hasonlítva szerintem átlagos nehézségi szintű volt az idei biológiaérettségi, sejtbioszt szerencsére elkerültük, de maguk a feladatok között voltak azért elég nehezek is.

Szerintem nem volt olyan nehéz, szerencsénk volt, hogy nem volt benne sejtbiológia, és idegrendszer is csak elvétve. A nyulas feladatnak az elején örültem is, szerintem aranyos volt, bár hazaérve kicsit mérges lettem. Vannak mentett nyulaim, így kíváncsiságból utánanéztem, és a selyemkóró mérgező számukra!

A középszintű írásbeli vizsgán 100 vizsgapontot szerezhettek a diákok. A feladatlap kilenc feladatból állt, minden feladat több részfeladatot tartalmazott, egy feladaton belül szerepeltek egyszerű (ismeretet felidéző) és értékelő (problémára irányuló) részfeladatok is.

Biológiaérettségi: feladatok és megoldások elsőként itt!

Kedden a közép- és emelt szintű biológiaérettségivel folytatódik az érettségi szezon. Az Eduline-on folyamatosan beszámolunk a feladatokról, diákokat és tanárokat kérdezünk az írásbeliről, és persze megtaláljátok a nem hivatalos megoldásokat is. A biológia érettségi nap támogatását köszönjük a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának

Kanyaró, vércsoportok és egy különleges állat - ilyen feladatokat kaptak az érettségizők biológiából

Kanyaró, sejtes szerveződés, öröklött esélyek - ezekkel a témákkal is kell foglalkozniuk a biológiából középszinten érettségizőknek. A emberi szervezettel kapcsolatos feladatokon túl természetesen szerepelnek növény- és állattanról szóló feladatok is. A középszintű biológiaérettségiről szóló tudósításunkat itt találjátok. A középszintű biológiaérettségi egyik feladata a kanyaróhoz kapcsolódik - a téma igen aktuális a betegség romániai feltűnése miatt.