szerző:
Eduline

A szóbeli magyarérettségin az előző négy tanév bármelyik kötelező olvasmánya előkerülhet. Ha azonban már nincs időd újra olvasni őket, vagy esetleg most először belepillantani néhány könyvbe, akkor itt van néhány oldal, ami nagyon hasznos lesz neked.

A Kötelező olvasmányok A-Z-ig oldal tanévekre lebontva gyűjti össze a kötelezőket. Az adott szerző és a művek rövid ismertetése mellett hasznos elemzési szempontokat és további linkeket is összegyűjt számodra, hogy minél könnyebben tudj dolgozni az adott írással.

Németből érettségizel? Ilyen feladatokra számíthatsz

Mire számítson az, aki németből érettségizik? Mennyi ideje lesz az egyes feladattípusokra, és milyen segédeszközöket használhat? Erre kerestük a választ. A középszintű német írásbeli vizsga összesen 180 perces, és 117 pont szerezhető ez alatt az idő alatt. A középszintű szóbeli 15 perces, és 33 pontot ér.

Az oldal a Nemzeti alaptanterv legfrissebb kötelező olvasmány listjáját is tartalmazza, tehát azoknak a műveknek a listáját, amelyeket elméletileg tanulnod kell a középiskolai évek alatt. E mellett a jelenlegi érettségi tételetidtől is függ nyilván, hogy mit kell még ezek mellé elolvasnod.

A Suli Hálón a kötelező tananyagok mellett más anyagokhoz is találtok olvasónaplókat. Ezt akkor érdemes használnotok, ha olyanra lenne szükségetek, ami nincs benne a hivatalos kötelező listában.

A Kötelező Olvasmányok Röviden oldalán pedig a leírások mellett részletes önéletrajzot is találok a szerzőkhöz, amit jól tudtok használni a szóbelire készüléskor.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat vagy csatlakozzatok az érettségizők Facebook-közösségéhez. Az érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.