szerző:
Eduline

Mikor kaptok hivatalos értesítést arról, hogy bekerültetek az egyik megjelölt szakra? Néhány nap múlva érkezik a besorolási határozat.

©

Az Oktatási Hivatal minden jelentkezőre ún. besorolási döntést hoz, az erről szóló határozat elérhetővé válásáról elektronikus levélben értesíti a jelentkezőket legkésőbb 2018. augusztus 5-ig. A besorolási határozat szintén az E-felvételi felületéről tölthető le - olvasható a felvételi tájékoztatóban.

A felvett diákokat az egyetemek és főiskolák felvételi határozatot küldenek, és tájékoztatják az elsőéveseket a hallgatói jogviszony létesítésének feltételeiről, a beiratkozás helyéről, idejéről és az ezzel összefüggő teendőkről is.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Itt a teljes lista: a 2018-as felvételi összes ponthatára

Este nyolckor nyilvánosságra hozták a 2018-as felvételi ponthatárait, amelyet már az Eduline-on is böngészhettek. Az idén több mint 107 ezer diák jelentkezett egyetemre és főiskolára, a legtöbben, mintegy 73 ezren alapképzésre adtak be kérelmet. Mesterképzésre több mint 18 ezren jelentkeztek, osztatlan képzésre mintegy 11 600-an, felsőoktatási szakképzésre pedig 4800-an felvételiztek.

Rossz hír a sikertelenül felvételizőknek: fellebbezés helyett perelni kell

Fellebbezni már sehogy sem lehet, ehelyett közigazgatási pert kell indítania annak a felsőoktatásba jelentkezőnek, aki szerint az Oktatási Hivatal (OH) besorolási döntése jogsértő - közölte a hivatal. A közleményben azt írták, a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011-es törvény idén január 1-jén hatályba lépett módosított rendelkezései szerint a közigazgatási per a felsőoktatási felvételi eljárásban hozott besorolási döntés közlésétől számított harminc napon belül indítható el.