szerző:
Eduline

Reggel 8-tól az emelt szintű informatikaérettségivel folytatódott a 2018-as tavaszi érettségi szezon. Az emelt szintű informatika érettségi nap támogatását köszönjük a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának.

©

Hétfő reggel az emelt szintű informatikaérettségivel folytatódott a 2018-as érettségi szezon: a gyakorlati vizsga 240 perces volt, összesen 120 pontot szerezhettek a diákok.

Így kellett megoldani az emelt szintű informatikaérettségi feladatait

Nyilvánosságra hozta az emelt szintű informatikaérettségi megoldási útmutatóját az Oktatási Hivatal. Az emelt szintű informatikaérettségi feladatsora: Az emelt szintű informatikaérettségi javítási útmutatója: A többi dokumentumot itt éritek el. Reggel 8-tól az emelt szintű informatikaérettségivel folytatódott a 2018-as tavaszi érettségi szezon. Az emelt szintű informatika érettségi nap támogatását köszönjük a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának.

A főbb témakörök a következők: szövegszerkesztés, prezentáció, grafika, weblapkészítés (30 pont), táblázatkezelés (15 pont), adatbázis-kezelés (30 pont), algoritmizálás, adatmodellezés (45 pont).

Természetesen biztosítottak számítógépet a megfelelő szoftverekkel, de a szóbelin is biztosít a vizsgabizottság nyomtatott és elektronikus forrásokat,  valamint internetkapcsolattal rendelkező számítógépet is.

Hétfő délután is tartanak vizsgákat - azok írásbeliznek ma, akik latin vagy héber nyelvből közép- vagy emelt szintű érettségit tesznek.

Ilyen lesz az emelt szintű informatikaérettségi: itt vannak a szabályok

Hány pontot lehet szerezni összesen az emelt szintű érettségin? Milyen témakörök alkotják a vizsgát? Mennyi idő van az informatikaérettségire? Utánajártunk. Mennyi idő van az emelt szintű informatikaérettségire? Összesen 240 perc áll a diákok rendelkezésére a gyakorlati vizsgán. Hány pontot lehet szerezni? A gyakorlati vizsgán 120 pontot, míg a szóbelivel 30 pontot, így összesen 150 szerezhető összesen.

Mit kell tudni informatikából, ha ötöst szeretnétek az emelt szintű érettségin?

Milyen követelmények vannak informatikából emelt szinten? Ebből a cikkből kiderül. A következőkben témákra bontva láthatjátok a követelményeket. Ehhez kiegészítésül szolgál ez a táblázat, ahol a középszintű követelményeket is láthatjátok. Tehát a következő leírás a középszintű mellé kiegészítésül szolgáló plusz követelményeket tartalmazza. Mit kell tudnia, ismernie a vizsgázónak emelt szinten?