szerző:
Eduline

Középszinten 6295-en, emelt szinten 5080-an érettségiznek ma biológiából. Vannak, akik angol, német, szerb vagy szlovák nyelven adnak számot a tudásukról.

©

Középszinten 828 helyszínen összesen 6.295 vizsgázó tesz írásbeli érettségi vizsgát. Magyar nyelven 6.272 vizsgázó, míg 3 különböző idegen nyelven (angol, szerb és szlovák) 23 vizsgázó tesz érettségi vizsgát. Emelt szinten 92 helyszínen 5.080 tanuló vizsgázik, közülük 6 helyszínen 24 vizsgázó angol, német és szerb nyelven - írja az Oktatási Hivatal.

Itt van a középszintű biológiaérettségi hivatalos megoldása

Közzétette a középszintű biológiaérettségi hivatalos megoldását az Oktatási Hivatal. A középszintű biológiaérettségi feladatsora: A középszintű biológiaérettségi hivatalos megoldókulcsa: Kanyaró, sejtes szerveződés, öröklött esélyek - ezekkel a témákkal is kell foglalkozniuk a biológiából középszinten érettségizőknek. A emberi szervezettel kapcsolatos feladatokon túl természetesen szerepelnek növény- és állattanról szóló feladatok is.

Itt találjátok a középszintű biológiaérettségi első öt feladatának megoldásait.

Biológiaérettségi: feladatok és megoldások elsőként itt!

Kedden a közép- és emelt szintű biológiaérettségivel folytatódik az érettségi szezon. Az Eduline-on folyamatosan beszámolunk a feladatokról, diákokat és tanárokat kérdezünk az írásbeliről, és persze megtaláljátok a nem hivatalos megoldásokat is. A biológia érettségi nap támogatását köszönjük a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának

A középszintű írásbeli 120 percig tartott, a vizsgázók a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatták meg az egyes feladatok között, és a feladatok megoldásának a sorrendjét is megváltoztathatták. Az elérhető maximális pontszám 100 pont. Az írásbeli vizsgán szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet használhattak.

Kanyaró, vércsoportok és egy különleges állat - ilyen feladatokat kaptak az érettségizők biológiából

Kanyaró, sejtes szerveződés, öröklött esélyek - ezekkel a témákkal is kell foglalkozniuk a biológiából középszinten érettségizőknek. A emberi szervezettel kapcsolatos feladatokon túl természetesen szerepelnek növény- és állattanról szóló feladatok is. A középszintű biológiaérettségiről szóló tudósításunkat itt találjátok. A középszintű biológiaérettségi egyik feladata a kanyaróhoz kapcsolódik - a téma igen aktuális a betegség romániai feltűnése miatt.

Az emelt szintű biológia írásbeli vizsga 240 perces, a vizsgázók a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják meg az egyes feladatok között, és a feladatokat is tetszőleges sorrendben oldhatják meg. A vizsgázóknak egy 8-10 feladatot tartalmazó feladatsort (80 pont), valamint egy választható esszé- vagy problémafeladatot (20 pont) kell megoldaniuk. Az esszé, illetve problémafeladatok az alábbi témakörből kerülnek ki: az ember élettana és szervezettana, egészséges életmód és ökológia, környezet- és természetvédelem, növénytan. Az elérhető maximális pontszám 100 pont. Az írásbeli vizsgán szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép használható.

Kellemes meglepetés a biológiaérettségin: kevesebb benne a biokémia

Nagy előnyt jelent a ma biológiából középszinten vizsgázóknak, hogy kevesebb a biokémia a feladatsorban. "Ez a feladatsor sokkal jobb, mint a tavalyi" - mondta az Eduline-nak Győrössy Dorottya, az Eszterházy Károly Egyetem biológiaszakos hallgatója. A középszintű biológiaérettségiről szóló tudósításunkat itt találjátok. Kanyaró, vércsoportok és egy különleges állat - ilyen feladatokat kaptak az érettségizők biológiából.