szerző:
Eduline

Véget ért a középszintű földrajzérettségi írásbeli vizsgája. Egy diák számolt be az Eduline-nak tapasztalatairól.

©

"Voltak jó feladatok, de voltak olyanok is, amiknél el kellett gondolkozni" - mesélte Viki az Eduline-nak, majd hozzátette: "volt olyan feladat, ami teljesen fekete folt volt. Az első rész második térképénél először azt sem tudtam, hogy fiú vagyok-e vagy lány. Nem tudtam, hogy térben hol vagyunk, aztán persze rájöttem, hogy Közép-Európáról van szó" - mondta Viki.

Viki szerint a második részben voltak olyan tipikus feladatok, amik rendszeresen ismétlődnek az érettségi feladatsorokban, ezeket szerinte max pontosra meg lehetett csinálni. "Például az éghajlatos feladat a korábbi érettségikhez képest még könnyebb is volt" - tette hozzá.

"Az előző évek érettségi feladatsoraiból a 2011-2014 közöttiek voltak a kedvenceim, az utána levőket már csak zuhanó repülésben oldottam meg, de az idei lett az igazi mélypont. Remélem, hogy 60 % azért meglesz" - mesélte Viki. "Úgy gondolom, hogy túl sok számítás nem volt benne, ez nagyon tetszett, az atlasz pedig nagyon sok mindenben segítségünkre volt."

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Aki rendesen felkészült az írásbelire, annak egyik feladat sem komoly akadály

Átlagos nehézségű feladatlapot kaptak a diákok a középszintű földrajzérettségin, a topográfia talán nehezebb, mint a tavalyi vagy a tavalyelőtti volt - mondta az Eduline által megkérdezett egyetemi oktató. A földrajz érettségi nap támogatását köszönjük a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának.