szerző:
Eduline

Mesterszakra jelentkeztetek? Akkor nem árt tisztában lenni a megjelölt szak pontos felvételi követelményeivel. Az alábbi táblázat képzési területenként csoportosítva tartalmazza a mesterszakokhoz szükséges bemeneti feltételeket.

©

A mesterképzéshez szükséges minimális feltételekről informálódhattok, ugyanis ez a táblázat pontosan leírja, hogy adott mesterképzéshez milyen alapképzési szakok fogadhatók el teljes kreditértékben.

Az is kiderül, hogy mennyi az a minimális kreditszám, amivel rendelkeznetek kell a választott mesterképzés elkezdéséhez.

Előzetes kreditelismertetés?

Ha olyan oklevéllel rendelkeztek, amely nem teljes kreditértékkel számítható be, a mesterképzést meghirdető felsőoktatási intézmény kreditelismerési eljárásban vizsgálja meg, hogy az adott mesterképzési szakra a korábban megszerzett kreditjeitekből mennyi szakterületi kredit ismerhető el. Erről bővebben itt olvashattok.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Felvételi 2018: ezek az idei év legnépszerűbb mesterképzései

Nyilvánosságra hozták a 2018-as egyetemi-főiskolai felvételi jelentkezési statisztikáit, mutatjuk a tíz legnépszerűbb mesterképzési szakot. Ezekre lesz a legnehezebb bekerülni idén. A legtöbben tanári mesterképzésre jelentkeztek, összesen 2681-en. A második legtöbb felvételizőt a vezetés és szervezés vonzza, tavaly 1542-en jelölték meg a jelentkezési lapon, idén ez a szám 1659-re nőtt, ebből 885-en első helyen jelentkeztek erre a szakra.