szerző:
Eduline

Hány pontot lehet szerezni összesen az emelt szintű érettségin? Milyen témakörök alkotják a vizsgát? Mennyi idő van az informatikaérettségire? Utánajártunk.

 Mennyi idő van az emelt szintű informatikaérettségire?

Összesen 240 perc áll a diákok rendelkezésére a gyakorlati vizsgán.

©

Hány pontot lehet szerezni?

A gyakorlati vizsgán 120 pontot, míg a szóbelivel 30 pontot, így összesen 150 szerezhető összesen.

Így kellett megoldani az emelt szintű informatikaérettségi feladatait

Nyilvánosságra hozta az emelt szintű informatikaérettségi megoldási útmutatóját az Oktatási Hivatal. Az emelt szintű informatikaérettségi feladatsora: Az emelt szintű informatikaérettségi javítási útmutatója: A többi dokumentumot itt éritek el. Reggel 8-tól az emelt szintű informatikaérettségivel folytatódott a 2018-as tavaszi érettségi szezon. Az emelt szintű informatika érettségi nap támogatását köszönjük a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának.

Milyen segédeszközöket biztosítanak?

Természetesen biztosítanak számítógépet a megfelelő szoftverekkel, de a szóbelin is biztosít a vizsgabizottság nyomtatott és elektronikus forrásokat,  valamint internetkapcsolattal rendelkező számítógépet is.

Milyen témakörök alkotják a vizsgát?

Szövegszerkesztés, prezentáció, grafika, weblapkészítés (30 pont), táblázatkezelés (15 pont), adatbázis-kezelés (30 pont), algoritmizálás, adatmodellezés (45 pont).

Miből áll a szóbeli vizsga?

A szóbeli vizsga egyetlen tétel kifejtéséből, valamint egy egy-két perces beszélgetésből áll, amely a vizsgázónak a témakörhöz kapcsolódó kommunikációs képességét tárja föl - írja az oktatas.hu

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.