szerző:
Eduline

Idén felvételiztek egyetemre-főiskolára, de elfelejtettétek azt a jelszót, amellyel beléphettek az e-felvételi felületére? Mutatjuk, mit kell tenni.

©

„A legegyszerűbb eset, ha csak a Felvi személyes oldalához tartozó jelszavunkat felejtettük el, hiszen a honlap fejlécében található Elfelejtett jelszó linkre kattintva új jelszót kérhetünk a regisztrációkor megadott e-mail címünkre. Ezzel már be lehet lépni, és a személyes oldal Adataim menüpontjában azonnal meg is változtathatjuk egy nekünk tetszőre” – írja a Felvi, hozzátéve: ha a felhasználónév is elveszik, akkor célszerű újra regisztrálni.

„Az új regisztráció nem befolyásolja az elektronikus ügyintéző felület használatát, hiszen az E-felvételibe való belépés előtt a rendszer újra elkéri a felvételi azonosító számot és a születési dátumot. Ha ezt megadjuk, szabadon használhatjuk. Meg kell azonban jegyezni, hogy bár regisztrációkor bármilyen új e-mail címet megadhatunk, az E-felvételi az eljárással kapcsolatos fontos üzenetei továbbra is a jelentkezéskor megadott e-mail címre fognak megérkezni” – írják.

Hozzáteszik: indokolt esetben az ügyfélszolgálat is segíteni tud, és a személyes adatok egyeztetése után elő tudják keresni, mi volt a felvételiző elfelejtett felhasználóneve vagy beállított e-mail címe.

„Nagyobb a gond, ha a februári jelentkezéskor megadott e-mail fiókunkat időközben lecseréltük és már nem férünk hozzá a régihez. (Ha ezt a fiókot nem tudjuk használni, akkor fontos, a felvételi sikerességét befolyásoló üzenetekről maradhatunk le.) Ebben az esetben mindenképpen célszerű felvenni a kapcsolatot az Ügyfélszolgálattal, illetve kérvényt kell írni az Oktatási Hivatalnak (1380 Budapest, Pf. 1190), amelyben kérjük az e-mail címünk megváltoztatását” – hívják fel a figyelmet.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Fontos feladatok várnak a diákokra júniusban, mutatjuk a legfontosabb határidőket

Lassan itt a nyári szünet, de addig még jó néhány feladata van a diákoknak. Íme a június legfontosabb dátumai. Az első és legfontosabb dátum: a 2017/2018-as utolsó tanítási napja 2018. június 15. (péntek). Az általános iskolai ballagásokat 2018. június 15-én vagy 16-án tartják, de van olyan intézmény, ahol június 20-án,vagy 23-án tartják az ünnepségeket.