szerző:
Eduline

Holnap a töriérettségi következik, ezért itt az ideje még egyszer átvenni, milyen feladatokból épül majd fel, és mit lehet használni segédanyagként.

©

A középszintű érettségi nem oszlik két részre, így egyben 180 percetek lesz arra, hogy megírjátok. Viszont az egyben megkapott lapoknak két része lesz, mivel ezeken különböző feladattípusokkal találkozhattok.

Az első részben 10-12 rövidebb kérdés lesz, a második részben pedig három esszékérdést kell kidolgozni bővebben.

A részekre 45-45 pont szerezhető.

Érettségi 2016

A matekérettségi legjobb képei

A középszintű magyar megoldásai

Az emelt szintű magyar megoldásai

A magyarérettségi napjának legjobb képei

Ezt teheti az, aki valamiért lekéste az érettségit

Az atlaszok körül volt egy kis félreértés, miután az államtitkárság közölte, jövőre nem kötelező csak az újfajta töriatlaszt használni, a régit is lehet még. Ez azért lényeges, mert za újfajtában nincs benne minden évszám, amit tudnotok kéne. Alaposan tanulmányozzátok át, ha újfajtát használtok, mert néhány évszám azért fellelhető benne, csak tudni kell, hol keressétek.

Fontos, hogy az atlaszotok "tiszta" legyen, tehát ne legyen összefirkálva, és semmilyen beleírt jelölést ne tartalmazzon. Ezt ellenőrizhetik a vizsga előtt.

A tavalyi érettségi feladatait és buktatóit ebben a cikkünkben vettük sorra.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Emelt szintű történelem érettségi felkészítő

Online képzés célja: Az előkészítő a 2018 májusi emelt szintű történelem érettségi írásbeli és szóbeli vizsgájára készít fel. | | Tudomány, szociológia, oktatás , Érettségi, nyelvvizsga , Érettségi felkészítők , Középiskola, érettségi felkészülés