szerző:
Eduline

Budapesten a 60 ezer forintos bérleti díjú téglalakások a legkeresettebbek, míg a keleti országrészben a legtöbben a...

Panellakás 60 ezerért havonta. A lényeg, hogy közel legyen az egyetemhez
©

Budapesten a 60 ezer forintos bérleti díjú téglalakások a legkeresettebbek, míg a keleti országrészben a legtöbben a 40, illetve 50 ezer forintos bérleti díjért kínált téglalakások közül válogattak – írja a portfolio.hu.

Az elsőéves egyetemisták rohama évről évre lökést ad az albérleti piacnak – mondta a portálnak az Otthon Centrum ügyvezető igazgatója, aki szerint a téglalakások átlagos havi bérleti díja 2012 első félévében magasabb volt, mint 2011-ben, de még így is elmarad a válság előtti szinttől.

A fővárosban 60 ezer forintért 25 és 65 négyzetméter közötti lakásokat lehet bérbe venni. Szintén keresettek a 80 ezer forint körüli bérleti díjért kínált téglalakások, amelyek közül a legtöbb 60 négyzetméteres.

A panellakások esetében a fővárosban szintén a 60 ezer forintos havi díjú kiadó lakások vonzották a legtöbb érdeklődőt, ezek főleg 50 négyzetméteres lakások. Vidéken, mind a keleti, mind a nyugati országrészben a 40 ezer körüli panellakások iránt mutatkozott a legélénkebb kereslet.

Az egyetemisták legfontosabb szempontja az ár mellett az elhelyezkedés – a vidéki városokban az egyetemektől, főiskoláktól való távolság a döntő, míg Budapesten a fő közlekedési vonalak közelsége.