szerző:
Eduline

Mit tanulnak a szabadbölcsészek, az andragógia szakosok vagy a műszaki menedzserek? Új cikksorozatunkban a legkacifántosabb nevű alapképzéseket mutatjuk be. Negyedik rész: közigazgatás-szervező.

©

A közigazgatás-szervező szak jó választás, ha érdekel titeket a közszféra, valamint a jog, hiszen az  alapképzésen nemcsak alkotmányjogot, alkotmánytörténeti és közigazgatás-történeti ismeretek kell elsajátítanotok, hanem közigazgatástant és EU-jogot is tanulnotok kell. Két szakirány közül választhattok: általános igazgatási és nemzetközi közigazgatási.

Közigazgatás-szervezést az ország több egyetemén tanulhattok - így például a Miskolci Egyetemen, a Debreceni Egyetemen, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és a Nyugat-magyarországi Egyetemen.

Elhelyezkedés

Az alapképzés elvégzése után ügyintézői munkát végezhettek polgármesteri hivatalokban, illetve területi és járási államigazgatási szerveknél a legkülönbözőbb szakterületeken. Gazdasági társaságok, bankok, vezetési központok ugyancsak alkalmaznak igazgatási szakembereket.

A pályakövetési rendszer 2012-es adatai alapján a friss diplomások havonta nettó 162-165 ezer forintot keresnek – persze az összeg a szakiránytól is függ. Mit tanulnak a szabadbölcsészek? Cikksorozatunk első részét itt találjátok.

Mit tanulnak a műszaki menedzserek? Cikksorozatunk második részéből megtudhatjátok. Arról pedig itt olvashattok, hogy milyen tantárgyakra számíthatnak az andragógia szakosok.

A legfontosabb infók a 2014-es felvételiről

Pontszámító kalkulátor (alapszakos)

A 2014-es pontszámítási szabályok

Mesterszakos pontszámítási szabályok

A 2013-as ponthatárok

A 2014-es felvételi szabályai

Mennyit kell fizetni a legnépszerűbb mesterszakokért?

Mennyibe kerül egy félév a tizenhat népszerű szakon?

A tizenhat népszerű szak 2014-es ponthatára

Így kell használni az e-felvételit - lépésről lépésre

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!