szerző:
Eduline

A kémiából érettségizőkre vár még egy szóbeli vizsga, de pontosan mi alapján pontozzák a feleletet? Mire és hány pontot adnak majd a vizsgabiztosok?

©

A szóbelin maximálisan elérhető pontszám 50, ami a következőképpen oszlik meg:

Az A) feladatra:

  • a) Tartalmi helyességért 20 pontot kaphattok
  • b) Előadásmód, logikai helyességre pedig 5 pontot.

A B) feladatra:

  • a) A kísérlet elvégzése maximum 5 pontot
  • b) A tapasztalatok megállapítására maximum 5 pontot
  • c) A kísérlet tapasztalatainak értelmezésére maximum 15 pontot kaphattok

A szakmai nyelvezet, a mértékegységek, a jelrendszer helyes használatára 5 pont jár. A segédeszközök szakszerű használatára pedig 5 pontot kaphattok.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Disznót daraboltak egy tapolcai iskola udvarán, volt olyan diák, aki sírva ment haza

Egy tapolcai iskolában az alsós gyerekek szeme láttára perzseltek-daraboltak fel egy disznót. Volt olyan gyerek, aki állítólag sírva ment haza, más egyszerűen otthagyta a tanítási időben zajló programot - írja a hvg.hu. A tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményében hétfőn tanítási időben vágtak disznót - írja a hvg.hu.