szerző:
Eduline

Több segédeszköz is eredményesen használható a szóbeliken.

Magyar nyelv és irodalom

Közép- és emelt szinten is használhattok irodalmi szöveggyűjteményt, kötetet, a feladatok kidolgozásával összefüggő más nyomtatott ismerethordozót – akár egy oldal nyomtatott változatát, egynyelvű szótárt, művelődéstörténeti térképet.

Történelem

Az egyik leghasznosabb puskát a szóbeli töriérettségin használhatjátok. A középiskolai történelmi atlasz közép- és emelt szinten is mankóként szolgál, ahhoz viszont, hogy valódi segítséget nyújthasson, érdemes átnézni, mit hol találtok. Arra érdemes készülni, hogy az új, kronológiát nem tartalmazó állami atlaszt biztosítják az iskolák.

Négy hiba, amit sokan elkövetnek a szóbeli érettségin

Ha ezeket elkerülöd, nyert ügyed van. 1. Az nem elég, hogy tudjátok az anyagot, képesnek kell lenni az önállóan bemutatni. Ha a tanár kérdez, és csak arra reflektálsz, sok pontot veszítesz, ezért érdemes a tanulás utolsó fázisaként otthon magadnak felmondani a tételeket. 2.

Matematika

Középszinten magatokkal vihetitek a négyjegyű függvénytáblázatot, emelt szinten azonban nem vehetitek elő a saját könyveteket. A vizsgabizottság biztosít képlettárat, amelyben a legfontosabb összefüggéseket megtaláljátok. Mindkét szinten érdemes magatokkal vinnetek körzőt, vonalzót, szögmérőt, valamint szöveges adatok tárolására nem alkalmas számológépet.

Természettudományi tárgyak

A közép- és emelt szintű szóbeli fizika- és kémiaérettségin egyaránt lehet használni a négyjegyű függvénytáblázatot, de nem kell a sajátotokat bevinni, a vizsgabizottság biztosít példányt. Így nem kell vinnetek földrajzi atlaszt sem a földrajzérettségire, de az Állat- és Növényismeret című könyvet is biztosítják nektek bioszérettségire.