szerző:
Eduline

Elstartolt a 2015-ös felvételi: sorozatunkban megnézzük, hány hallgatót vehetnek fel az egyes intézmények alap-, osztatlan és mesterképzésekre, illetve felsőoktatási szakképzésekre. Íme, a Kecskeméti Főiskola kapacitásszámai.

©

A Kecskeméti Főiskolára 2015-ben összesen 1734 fő kerülhet be: nappali képzésen 1165-en, esti és levelező képzésen 569-en kezdhetik el a felsőfokú tanulmányaikat. Távoktatási formában nem indul szak. A kapacitásszámról szóló sorozatunkat itt találjátok.

A kapacitásszám azt mutatja, hogy az állami ösztöndíjas és az önköltséges képzésre összesen hányan kerülhetnek be: azon a 41 szakon kívül, amelyeken előzetes ponthatárt állapítottak meg, elvileg azok, akik elérik a minimumponthatárt, és beférnek a kapacitásba, állami ösztöndíjas helyet szerezhetnek. Az egyes szakok minimális és maximális kapacitását a felvi.hu-n, az adott képzésnél nézhetitek meg, a mesterképzéseknél külön-külön az ösztöndíjas és az önköltséges képzésre is. A 2015-ös felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt olvashatjátok.

Képzési terület Nappali képzésre felvehető hallgatók száma Esti és levelező képzésre felvehető hallgatók száma

agrár

141

200

informatika

230

85

műszaki

447

179

pedagógusképzés

315

85

társadalomtudomány

32

20


Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!