szerző:
Eduline

Az Oktatási Hivatal honlapján már elérhető a jelentkezési lap, amellyel a május-júniusi érettségi vizsgákra jelentkezhettek. A határidő február 16.

©

Már jelentkezhettek a tavaszi érettségi időszak vizsgáira: a jelentkezési lapot innen tölhetitek és nyomtathatjátok ki. Fontos: azoknak, akik még középiskolások, és az intézményük szervez érettségi vizsgát, az iskolában kell jelentkezniük.

Az online űrlapot azok használhatják, akiknek már van érettségi bizonyítványuk, és már megszűnt a tanulói jogviszonyuk, vagy szakképző évfolyamon tanulnak olyan középiskolában, amely nem szervez érettségi vizsgát. Azok is használhatják az Oktatási Hivatal honlapján elérhető jelentkezési lapot, akiknek még nincs érettségi bizonyítványuk, de nem állnak tanulói jogviszonyban egy iskolával sem, illetve azok, akik külföldi vagy külföldi rendszerű középiskola utolsó évfolyamán tanulnak.

A kinyomtatott űrlapot a fővárosi, illetve megyei kormányhivatalokhoz kell benyújtani, február 16-ig. Az érettségire jelentkezhettek egy általatok kiválasztott középiskolában is - ebben az esetben az ő jelentkezési lapukat kell kitöltenetek -, ott azonban nem kötelesek fogadni a jelentkezéseteket.

A tavaszi érettségin az írásbeli vizsgákat május 4-től 26-ig tartják. Emelt szinten június 4-től 11-ig, középszinten pedig június 15-től 26-ig szóbeliznek a diákok. A pontos dátumokat itt nézhetitek meg, a legfontosabb változásokról és tudnivalókról pedig itt olvashattok. A 2015-ös érettségivel kapcsolatos összes cikkünket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!