szerző:
Eduline

Ha középiskolába készültök, és bármilyen okból – a felvételi eredmények ismeretében – úgy döntenétek, módosítanátok a jelentkezési lapotokon, arra ma és holnap van lehetőség.

©

Ezt az általános iskolában tehetitek meg még holnap is, de 18-án az iskoláknak már tovább kell küldeni az erre vonatkozó adatlapokat.

A módosító tanulói adatlapot a jelentkező általános iskolájában, az eredeti tanulói adatlap alapján kell kitölteni. Az eredeti adatlap egy példányát a jelentkező általános iskolája őrzi, így ahhoz ott lehet hozzájutni.

A módosító Tanulói adatlap kitöltésével a korábban kitöltött tanulói adatlap érvényét veszti.

Azok a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkező vagy magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem lévő egyéni jelentkezők, akik tanulói adatlapjukat eredetileg is közvetlenül küldték meg a Felvételi Központ részére, a módosítást is önállóan végezhetik el a fenti időpontig – áll az Oktatási Hivatal tájékoztatójában.

Meg lehet változtatni a sorrendet, és más területet is lehet választani, azonban ez utóbbit csak olyan iskolán belül, ami már szerepelt a lapon, illetve ha már egyeztettetek az adott középfokú intézménnyel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!