szerző:
Eduline

Az ókori görög hitvilágról, a második világháborúról, a tatárjárásról és a nehéziparról is kaptak esszéfeladatot a diákok a középszintű történelemérettségi második részében.

A középszintű történelemérettségi hivatalos megoldását itt találjátok meg, az emelt szintűét pedig itt.

©

A középszintű történelemérettségi második részében négy esszéfeladatot kapnak a diákok, ezek közül azonban csak kettőt kell kidolgozniuk.

Az idén az ókori görög hitvilág, a második világháború, a tatárjárás és a nehézipar a második rész négy nagy témája - a vizsgázóknak azonban nem egy általános esszét kell írniuk, hanem a megadott forrásokat felhasználva a nagy témakör egy-egy részéről kell írniuk, a pontos feladatleírásokat csak a vizsga után közöljük.

A diákoknak egy rövid esszét (kb. 100-130 szó, tehát kb. 12-16 soros szöveg) és egy hosszú esszét (kb. 210-260 szó, tehát kb. 26-32 soros szöveg) kell megírniuk.

A feladatsor két rövid, egyetemes történelemre vonatkozó feladatot (amelyek közül az egyik az 1849 előtti, a másik az 1849 utáni korszakokkal kapcsolatos) és két hosszú, magyar történelemre vonatkozó feladatot (amelyek közül az egyik az 1849 előtti, a másik az 1849 utáni korszakokkal kapcsolatos) tartalmaz.

Határon túli magyarok, Horthy és sztálini diktatúra a töriérettségi első részében

Horthy-idézet, határon túli magyarok és a magyarországi cigányság is téma a mai középszintű töriérettségi első feladatlapján. Julius Caesarral kezdődik az idei töriérettségi első, rövid válaszokat igénylő feladatrésze. Kaptak a vizsgázók kérdést a középkori városokkal és Hunyadi Mátyás uralkodásával kapcsolatban is. Az egyik feladat a kora újkori európai kereskedelmi útvonalakkal kapcsolatos.

Megvannak a matekérettségi megoldásai! Itt találjátok a rövid feladatokat

Kedden a matekérettségi volt soron - itt találjátok a középszintű feladatsor első részének nem hivatalos megoldásait. A matematika érettségi nap támogatását köszönjük a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának! A matekérettségiről szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt találjátok. A középszintű matekérettségi második rész megoldásait itt, a válaszható feldadatok megoldásait pedig itt találjátok.

Emelt szintű történelem érettségi felkészítő

Online képzés célja: Az előkészítő a 2018 májusi emelt szintű történelem érettségi írásbeli és szóbeli vizsgájára készít fel. | | Tudomány, szociológia, oktatás , Érettségi, nyelvvizsga , Érettségi felkészítők , Középiskola, érettségi felkészülés