szerző:
Eduline

Július 23-án húzzák a ponthatárokat a 2015-ös felvételin? Hány diákot vesznek fel az egyes szakokra, egyetemekre és főiskolákra?

Július 23-án kiderül, ki jut be egyetemre, főiskolára
©

A kapacitásszám azt mutatja, hogy az állami ösztöndíjas és az önköltséges képzésekre összesen hányan kerülhetnek be. Az egyes szakok minimális és maximális kapacitását a felvi.hu-n, az adott képzésnél találjátok, a mesterképzések esetében külön-külön megtaláljátok az ösztöndíjas és az önköltséges képzések kapacitásszámait, a többi képzésnél pedig az összesített számokat.

Az alap- és osztatlan képzéseken, illetve felsőoktatási szakképzéseken a 41, központi ponthatáros szakon kívül elvileg azok, akik elérik a minimumponthatárt, és beférnek a szakos kapacitásba, állami ösztöndíjas helyre kerülhetnek be.

A minimumponthatár 2015-ben az alap- és osztatlan képzéseken 280 pont, amelyet az emelt szintű érettségiért, nyelvvizsgáért és OKJ-s szakképesítésért járó pontokkal együtt, de a más jogcímen járó többletpontok nélkül kell elérnetek. A felsőfoktatási szakképzéseken 240 a minimumponthatár, amelybe csak az emelt szintű érettségiért járó többletpontokat lehet beszámítani.

Az egyes egyetemek, főiskolák 2015-ös kapacitásszámait képzési területekre lebontva itt találjátok.

Felvételi 2015

Kik jelentkezhetnek a pótfelvételire?

Milyenek lesznek a ponthatárok a legnépszerűbb szakokon?

Felvételi: mit tehettek, ha bekerültök, de meggondoljátok magatokat?

Ilyenek a pontszámítási szabályok a 2015-ös felvételin

Minden a ponthatárhúzásról

Ezek a diákok bukják a felvételit

A legfontosabb tudnivalók a hiánypótlásról

Ilyen hallgatói nyilatkozatot kell aláírniuk az állami ösztöndíjasoknak

Az állami ösztöndíj feltételei

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!