szerző:
Eduline

Február 15-ig jelentkezhettek a szeptemberben induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, illetve felsőoktatási szakképzésekre. Íme, ennyien kerülhetnek be a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolára.

©

A Károly Róbert Főiskolára 2015 szeptemberében összesen 5049 fő iratkozhat majd be elsőévesként: nappali képzésben 2178-an, esti és levelező képzésben 2518-an, távoktatási formában pedig 353-an kezdhetik majd el a főiskolát. A kapacitásszámról szóló sorozatunkat itt találjátok.

A kapacitásszám azt mutatja, hogy az állami ösztöndíjas és az önköltséges képzésre összesen hányan kerülhetnek be: azon a 41 szakon kívül, amelyeken előzetes ponthatárt állapítottak meg, elvileg azok, akik elérik a minimumponthatárt, és beférnek a kapacitásba, állami ösztöndíjas helyet szerezhetnek. Az egyes szakok minimális és maximális kapacitását a felvi.hu-n, az adott képzésnél nézhetitek meg, a mesterképzéseknél külön-külön az ösztöndíjas és az önköltséges képzésre is. A 2015-ös felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt olvashatjátok.

Képzési terület Nappali képzésre felvehető hallgatók száma Esti és levelező képzésre felvehető hallgatók száma Távoktatásra felvehető hallgatók száma

agrár

484

513

30

gazdaságtudományok

1480

1815

323

informatika

214

190

0

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!