szerző:
Eduline

Az idén elmaradhat az egyetemi-főiskola felvételi hagyományos ponthatárváró rendezvénye, a Pont Ott Parti - értesült...

©

Az idén elmaradhat az egyetemi-főiskola felvételi hagyományos ponthatárváró rendezvénye, a Pont Ott Parti - értesült több forrásból az eduline. Bár a felvételi lebonyolítását koordináló Educatio Nonprofit Kft. két hete nyilvánosságra hozta a ponthatárhúzás várható dátumát, a budapesti diákok alighanem otthon várják majd a felvételi eredményeket július 24-én. Megkerestük az Educatio Nonprofit Kft.-t is, a sajtóosztály szerda délutánra ígért választ kérdéseinkre, amint megérkezik, közüljük.   

Spórolnak
A költségvetési megszorítások miatt úgy döntött az Educatio Nonprofit Kft., hogy az idén nem tartja meg a hagyományos ponthatárváró rendezvényt, a Pont Ott Partit - közölte az eduline-nal az Educatio. 

Az idén felemás rendszerben határozzák meg a ponthatárokat: tizenhat - többek között a kommunikáció és médiatudomány, a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, valamint a jogi - képzés ponthatárát már januárban nyilvánosságra hozták, a mesterszakokon és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a keretszámok és a jelentkezők tanulmányi eredménye, az összes többi szakon pedig az egyetemek, főiskolák kapacitása és a felvételizők száma, valamint pontszáma alapján határozzák majd meg az alsó határt.