szerző:
Eduline

A most érkező külföldi hallgatókkal tovább emelkedik a Debreceni Egyetem elsőéveseinek száma: a tavalyi 1690 után ebben az évben már 1825-en választották az intézmény angol nyelvű képzéseit.

©

A 2018/19-es tanévben több mint 100 országból, idén első alkalommal Mongóliából is érkeznek diákok. A legnagyobb létszámban továbbra is Nigéria képviselteti magát. 680 fő Stipendium Hungaricum ösztöndíjas, 250-en az előkészítő elvégzése után kezdik meg tanulmányaikat, a többiek pedig önköltséges, idegen nyelven tanuló hallgatók.

Valamennyi évfolyamot tekintve összességében várhatóan 5500 külföldi hallgató – az országban tanulók mintegy 17 százaléka - folytatja majd tanulmányait 2018 őszétől a Debreceni Egyetemen - közölte az egyetem.

Ezek voltak a legmagasabb ponthatárok a Debreceni Egyetemen

A Debreceni Egyetemen (DE) a tavalyinál többen, 6621-en kezdhetik meg tanulmányaikat ősszel - közölte az intézmény oktatási rektorhelyettese csütörtökön sajtótájékoztatón. Bartha Elek elmondta: a tavalyinál csaknem 4 százalékkal több hallgató felvételizett sikeresen az egyetemre az általános eljárás során, közülük 5412-en állami ösztöndíjas, 1209-en pedig önköltséges formában tanulhatnak szeptembertől.