szerző:
Eduline

A szakmai feladatsorok egyikében gyakorlatilag kizárják a család fogalmából a gyereküket egyedül nevelőket és az egynemű párokat. Közben állítják, a szülők legfontosabb feladata, hogy a nemi szerepeket áthagyományozza a gyerekének.

A család emberek egy közössége, vagy több közösség kapcsolata, ahol a tagok között leszármazotti kapcsolat van, házasság vagy örökbefogadás. A családot az különbözteti meg más csoportoktól, hogy különnemű személyekből áll, akik különböző generációkhoz tartoznak, reprodukálja önmagát.

- áll egy igaz/hamis feladatnál az idei pedagógia szakmai érettségire felkészítő mintafeladatsorban. A megoldókulcs szerint pedig ez az állítás igaz. Ezt Kerényi Kata szociálpedagógus szúrta ki.

 

Gyerekverésre buzdít a botrányos könyv

Csak szólunk, hogy veréssel "nevelni" a gyereket bűncselekmény. Egy vallásos könyvkiadó nevével található meg Magyarországon egy amerikai szerző, Kay Kuzma könyve, amiben leírja, milyen módszerekkel érdemes megverni a gyerekünket, hogy az "tanuljon" is belőle. A kötetre a 444 bukkant rá, és részletesen taglalják a gyerekverésről szóló fejezetet.

Ezután egy olyan feladat jön, amiben be kell mutatni a családi szerepeket. Ebben a megoldókulcsban mintaként írt szöveg olyasmiket tartalmaz, hogy

A válások számának emelkedésével a gyermeküket egyedül nevelő szülők aránya (sic!) asszonyok/anyák is „előléphetnek” családfőként.

Meg ilyeneket:

A családi szerepek elsajátításának elsődleges színtere maga a család, amely a gyermekekre áthagyományozza a különböző szerepekhez, mindenekelőtt a nemi szerepekhez kapcsolódó magatartásmintákat.

Óriási botrány lett belőle, hogy bár idén már minden szakgimisnek kötelező ötödiák tárgyként a szakmai érettségi, a feltételeit csak tavaly év végén, pár hónappal az vizsga előtt tették közzé.

A fent tárgyalt feladatsort itt találjátok.