szerző:
Eduline

Milyen ponthatárok várhatóak az alapképzéseken, és hol nézhetitek meg a központi ponthatárokat? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Jövőre érettségizek, de még nem döntöttem el, milyen szakra jelentkeznék. Hol nézhetem meg például a biológia vagy az állatorvosi szak ponthatárait?

A szakok többségénél legfeljebb az elmúlt évek tapasztalatai alapján tippelhetitek meg, milyen ponthatárok lesznek a jövőben. Alap- és osztatlan képzésre általában azok kerülhetnek be, akik elérik a minimumponthatárt és beférnek a szakos kapacitásba. A 2014-es ponthatárokat itt nézhetitek meg, a 2013-asokat itt, a 2012-eseket pedig itt.

Emellett vannak azok a szakok, ahol központi ponthatárt húznak már körülbelül fél évvel a rendes ponthatárhúzás előtt. Ez azt jelenti, hogy az ország minden intézményében a központi ponthatárnak megfelelő vagy annál magasabb pontszám kell az adott szakra való bekerüléshez. Az idén 41 ilyen szakra jelentkezhettek a felvételizők, köztük az állatorvosira is - ehhez 400 pontot kell gyűjteniük. A teljes listát itt találjátok.

Minden a 2015-ös felvételiről

A legfontosabb határidők

Így húzzák a ponthatárokat

Pontszámítási szabályok az alap- és osztatlan képzéseken

Pontszámítás a felsőoktatási szakképzéseken

Így számolják a pontokat a mesterszakokon

Mikor lesznek az alkalmassági vizsgák?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!