szerző:
Eduline

Több mint 6500 új hallgató kezdheti meg tanulmányait 2017 szeptemberétől a Szegedi Tudományegyetemen. Jelentősen nőtt az informatikai, mérnöki és művészeti területre felvettek, valamint a távoktatásban résztvevők száma.

©
 

Állami ösztöndíjas képzésen 4679, önköltséges finanszírozási formában 1046 új hallgató tanul szeptembertől a szegedi egyetemen. A tavalyihoz képest 20 százalékkal (782-re) emelkedett az informatika képzési területre felvettek száma. Mintegy 6 százalékkal több – összesen 399 – új hallgató tanul majd a mérnöki képzési területen. A legjelentősebb – mintegy 27 százalékos – bővülés a művészeti képzési területen figyelhető meg, 60-ról 76-ra emelkedett a gólyák száma. Még népszerűbbé vált a távoktatás, a tavalyi 54 helyett idén 85 elsős kezdheti el tanulmányait.

Az SZTE új hallgatói előre egyeztetett időpontban, augusztus 28. és szeptember 2. között mehetnek majd beiratkozásra, a József Attila Tanulmányi és Információs Központba.

Szegedi Tudományegyetem is  hirdet pótfelvételit. A jelentkezéssel kapcsolatos részletes információk július 28-tól érhetők el a www.u-szeged.hu/potfelveteli oldalon olvashatjátok el.

Ennyien kerültek be az egyik legnépesebb egyetemre

A Pécsi Tudományegyetemre (PTE) 4870 új hallgatót vettek fel - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a felsőoktatási intézmény, amely az utóbbi öt év legeredményesebb felvételi eljárásának értékelte az ideit. A közlemény szerint az új hallgatók több mint fele a PTE alapképzéseire jutott be, az osztatlan és mesterképzéseken a felvettek 33 százaléka fog tanulni.