szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A verselemzés viszont jóval nehezebb volt – mondta az Eduline-nak több vizsgázó. Összességében nem okozott gondot a feladatsor az emelt szinten érettségizőknek.

Bőven elég volt az idő, egy fél órával hamarabb be is fejeztem, pedig háromszor le is ellenőriztem

– mesélte az Eduline-nak Dominika, a salgótarjáni Madách Imre Gimnázium végzőse.

Dominika és több osztálytársa is úgy érezte, idén „sokkal könnyebb volt a műveltségi rész, mint az előző években”, ugyanakkor a verselemzést nehezebbnek találták, mivel a verset nem találták egyértelműnek. Mint kiderült, az emelt szinten érettségizők egy Nagy Gáspár-művet kaptak.

Egy másik érettségiző szerint az emelt vizsga „nem volt olyan borzasztó nehéz, de egyszerű sem”. A végzős fiú szintén a verselemzést találta „kicsit ijesztőnek”, számára sem volt egyértelmű, hogyan kellett volna elemezni. Tőle azt is megtudtuk, hogy az emelt érettségin előkerült Kármán József Fanni hagyományai című regénye, a rövid érvelésnél pedig egy szóbeli tételanyag, Kosztolányi Dezső Pacsirta című műve. Az érettségiző diák szerint a feladatlap összességében „nem volt vészes, mivel voltak olyan kérdések, amelyekre a válaszokat konkrétan ki lehetett írni a szövegből”.

Ti is emelt szinten érettségiztetek magyarból? Írjátok meg nekünk az [email protected], milyen feladatokat kaptatok, és milyennek éreztétek a vizsgát.

 Itt találjátok folyamatosan frissülő tudósításunkat a 2021-es magyarérettségiről:
Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.