szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Amíg országosan átlagosan 11%-kal emelkedett a tavalyihoz képest a felsőoktatásba jelentkezők aránya, addig a Corvinus Egyetemre 16%-kal többen jelentkeztek, mint tavaly, összesen 8243 diák.

A 2020-as felvételihez képest 27%-kal több diák jelölte meg első helyen a Corvinus valamely alapképzését, 39%-kal többen jelentkeztek az egyetem mesterképzéseire, illetve 36%-al többen az osztatlan képzésekre. Összességében tehát idén átlagosan 30%-kal többen jelentkeztek első helyen a Corvinus Egyetem valamely képzésére.

Az Oktatási Hivatal adataiból az egyes szakokra vonatkozó tendenciák is látszanak. A legtöbb első helyes jelentkezés a gazdálkodási és menedzsmentre érkezett - míg tavaly 587-en, idén közel dupla annyian, 1174-en írták a jelentkezési lapjuk élére ezt az alapszakot. Ugyanennek az alapképzésnek az angol nyelvű formáján is megduplázódott az első helyes jelentkezők száma, ezt idén 270-en jelölték meg.

Kiugró érdeklődés mutatkozik az angol nyelven induló nemzetközi gazdálkodás alapszakra is, ez a szak gyakorlatilag megtriplázta első helyes jelentkezői számát tavalyhoz képest: amíg 2020-ban 226-an, idén 630-an tették a listájuk élére. Továbbá több mint duplájára emelkedett tavalyhoz képest az angol nyelvű nemzetközi tanulmányok alapszak első helyes jelentkezőinek száma. De 58 százalékkal nőtt az angol nyelvű alkalmazott közgazdaságtan alapszakra, 21%-kal pedig a magyar nyelven induló kommunikáció- és médiatudomány alapszakra első helyen jelentkezők száma is.

A Corvinus mesterszakjai is népszerűek voltak

Az angol nyelvű kommunikáció- és médiatudomány mesterképzését idén négyszer annyian jelölték meg első helyen, mint 2020-ban. A magyar nyelvű marketing mesterszakon 47%-kal nőtt, a vezetés és szervezés mesterszakon 30%-kal, a számvitel mesterszakon 25, a magyar nyelvű pénzügy mesterszakon 24, amíg a vállalkozásfejlesztés magyar nyelven induló képzésén 22%-kal nőtt a tavalyihoz képest az első helyes jelentkezések száma.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!