szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A módosításokra, hiánypótlásra és a jelentkezés óta megszerzett újabb dokumentumok feltöltésére legkésőbb 2021. január 11-ig van lehetőségetek.

A felvételi eljárás menetrendje szerint december 12-től elérhetőek az ügyintézési funkciók az E-felvételiben.

De mit is jelent ez pontosan?

A 2021. évi keresztféléves felvételi ügyintézési időszakában 2021. január 11-ig módosíthatjátok a személyes adataitokat, illetve szintén eddig a határidőig lehet a jelentkezés benyújtásakor még rendelkezésre nem álló dokumentumokat benyújtani, jelentkezési helyet vagy helyeket visszavonni, valamint egy alkalommal sorrendet módosítani.

Mikor kell adatot módosítanotok?

Erre akkor van szükség, ha a személyes adataitokban történt változás. Ugyanis erről kötelesek vagytok az Oktatási Hivatalt értesíteni.

Milyen dokumentumokat kell feltöltenetek?

A jelentkezéskor még rendelkezésre nem álló dokumentumokat az ügyintézés során töltitek fel az E-felvételibe. Érdemes annak is utánajárnotok, miért kaphattok pluszpontot a felvételin, mert akár egy korábban megszerzett szakképesítés, vagy éppen egy feledésbe merült versenyeredmény igazolása is hasznotokra válhat. Azt, hogy miért jár többletpont a keresztféléves felvételin, itt nézhetitek meg. Ugyanakkor van néhány doksi, aminek a feltöltésével nektek nem kell külön foglalkoznotok - ezekről itt írtunk.

Sorrendmódosítás vagy jelentkezés visszavonása

Az ügyintézés alatt egyetlen alkalommal van lehetőségetek módosítani a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjén, vagy visszavonni egy jelentkezési helyet. Arról, hogy ezek között mi a különbség, illetve mikor nem érdemes változtatni a sorrenden, itt írtunk korábban.

Legkésőbb december 28-ig általános tájékoztatást is kaptok az egyes pontszámítási módokhoz szükséges dokumentumokról és ezek ellenőrzéséről. Ezen felül legkésőbb 2021. január 3-ig a hiányos jelentkezést benyújtó felvételizők a jelentkezéskor megadott e-mail címükre felszólítást is kapnak a pótlásról - írja a Felvi. Fontos azonban, hogy nem minden esetben érkezik felszólítás. Azt, hogy pontosan kik kapnak tájékoztatást a hiánypótlásról, itt nézhetitek meg.

Keresztféléves felvételi: van lehetőségetek pótfelvételizni?

Mit tehettek, ha nem kerültük be a kiszemelt szakra a keresztféléves felvételin? Most is tudtok majd pótfelvételizni? Itt a válasz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!