szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pénteken a fizika, az ének-zene és a művészettörténet vizsgákkal befejeződtek a 2020-as őszi érettségik írásbelijei. Mutatjuk, mi vár még rátok a következő hetekben, hogyan nézhetitek meg a kijavított dolgozatokat és mikor lesznek a szóbelik.

A 2020. október-novemberi írásbeli érettségi vizsgák összes középszintű feladatlapját és javítási-értékelési útmutatóját itt, az emelt szintű vizsgák feladatlapjait és megoldásait pedig itt nézhetitek meg.

A tavaszi vizsgákkal ellentéteben azonban itt még nincs vége az érettségi időszaknak, hiszen nem maradnak el a szóbelik az őszi szezonban. Az emelt szintű szóbeliket november 12-16 között rendezik, a középszintűeket pedig november 23. és 27. között.

Az idei tételeket emelt szinten itt nézhetitek meg, a középszintű szóbelikhez pedig az iskolában összeállított tételekhez itt kaphattok plusz infókat az egyes tárgyakhoz.

Van valami különleges szabály a szóbelin a járvány miatt?   

Általános szabály, hogy a vizsgák alatt mindenhol biztosítani kell a minimum 1,5 m távolságot. A vizsgázóknak a szóbeli vizsga alatt a maszk viselése ajánlott, de nem kötelező, viszont az érettségi vizsgabizottság tagjainak kötelező a maszk viselése. Az érintett iskolaépületekben a belépés általános szabályai érvényesek - írja az Oktatási Hivatal.

Mikor és hogyan lesz a megtekintés?

A vizsgadolgozatok megtekintésekor az iskolákban ügyelni kell arra, ne alakuljanak ki nagyobb csoportosulások. A megtekintések biztonságát elősegítheti, ha a vizsgadolgozatot beszkennelik és elektronikusan küldik el nektek, vagy ha a dolgozatot laponként lefényképezitek, és utána azonnal elhagyjátok a megtekintés helyszínét. Persze a pontos szabályokról és a megtekintés időpontjáról az iskolátok dönt.

Az Oktatási Hivatal (OH) az írásbelik előtt közzétette az idei őszi érettségire javasolt biztonsági óvintézkedéseket. A szabályokról bővebben itt írtunk. 

Mi történik azokkal, akik megfertőződtekl?

Akik hatósági karanténban vannak, vagy a belépéskor kötelező testhőmérséklet-méréskor derül ki, hogy lázasak nem vehetnek részt a vizsgán. Rájuk ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint az igazoltan beteg vizsgázókra

A 2020-as őszi érettségiről pedig itt olvashattok el mindent.

Az őszi érettségik megoldásai egy helyen

Itt meg tudjátok nézni az eddigi vizsgák feladatlapjait és a hivatalos megoldókulcsokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!