szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a 2020-as őszi érettségi írásbeli vizsgáira vonatkozó biztonsági intézkedések listáját.

Ezek alapján a vizsgaszervezők feladata annak biztosítása, hogy a vizsgák megkezdése előtt a diákok az épületben ne csoportosuljanak, hanem a legrövidebb úton és idő alatt foglalják el kijelölt helyüket a vizsgateremben. A teremben maximum 10 vizsgázó lehet, valamint biztosítani kell a minimum 1,5 m távolságot is.

A védőmaszk viselése az írásbeli vizsga alatt ajánlott, de nem kötelező. Az érintett iskolaépületekben a belépés általános szabályai érvényesek - írja az Oktatási Hivatal.

A feladatlap csomagokat felbontás előtt és a beszedés után 24 órára el kell zárni. Az írásbeli vizsgadolgozatok beszedésekor fokozottan figyelni kell arra, hogy mindig csak egy vizsgázó adja be a vizsgadolgozatát, a vizsgateremben addig a többi vizsgázónak a helyén kell várakoznia - írják.

Minden vizsgahelyszínen biztosítani kell a megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt, illetve a javító tanároknál a védőmaszk viselése ajánlott. Viszont kiemelik, a javító tanároknak elektronikusan is lehet továbbítani a dolgozatokat.

Ezen felül majd ügyelni kell arra, hogy majd a megtekintés során ne alakuljanak ki nagyobb csoportosulások, erre megoldás lehet, ha a vizsgadolgozatot beszkennelik és elektronikusan küldik el a vizsgázónak, vagy ha a vizsgázó a vizsgadolgozatot laponként lefényképezi, és utána azonnal elhagyja a megtekintés helyszínét.

Őszi érettségi: hány pontot gyűjthettek a négy fő tárgy írásbeli és szóbeli vizsgáin?

Hány pontot szerezhettek összesen a magyar, a matek, a töri, valamint az idegen nyelvi érettségi írásbeli és szóbeli vizsgarészein? Mennyiben tér el a pontszámítás közép-, illetve emelt szinten? Mutatjuk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!