szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A győri Széchenyi István Egyetemre közel 3000 hallgatót vettek fel idén a szeptemberben induló képzésekre - tájékoztatott az egyetem.

Az intézmény főigazgatóját, bízik abban, hogy a magasabb ponthatárok hatására a lemorzsolódás kisebb lesz.

A gépészmérnöki, informatikai és villamosmérnöki karon minden szakot megfelelő létszámmal tudnak elindítani. A mérnökinformatikus szakon több mint 150 elsőéves lesz szeptembertől - írták.

Az építész-, építő- és közlekedésmérnöki kar továbbra is népszerű, és nőtt az építészképzésre felvettek száma. A Kautz Gyula gazdaságtudományi karra több mint hétszáz hallgatót vettek fel, ezzel a legtöbb elsőéves hallgató ezen a karon kezdi meg tanulmányait az egyetemen szeptembertől. A legtöbben a gazdálkodás és menedzsment alapszakra jutottak be.

A Deák Ferenc állam- és jogtudományi karon csaknem nyolcvan állami ösztöndíjas elsőéves hallgató tanul szeptembertől jogász szakon. Az Apáczai Csere János karon az alapszakoknál a közösségszervezés és a nemzetközi tanulmányok esetében is növekedett az érdeklődés. Az egyetemen a pedagógusképzésben - az országosan is tapasztalható csökkenés ellenére - stabil létszámú maradt a gyógypedagógia és tanító szak - emelték ki.

A művészeti karon nőtt a felvettek száma, az országosan hiányt jelentő szakokra - nagybőgő, oboa, fagott, mélyhegedű - is kerültek be hallgatók. A mosonmagyaróvári mezőgazdaság- és élelmiszertudományi karon valamennyi alapszak és az osztatlan agrármérnök szak is elindul, több mesterszakkal együtt. A felvettek a tavalyinál magasabb pontszámokat értek el.

Az egészség- és sporttudományi karon az ápolás- és betegellátás szak ápoló szakirányán a többi hazai képzőhelyhez hasonló mértékű volt a csökkenés - írta közleményében a Széchenyi István Egyetem.

Változik a pótfelvételi, a jelentkezők háromnegyede bekerült az egyetemre - összefoglaló

A jelentkezők háromnegyedét felvették valamilyen képzésre - ismertette Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára a ponthatárok kihirdetése után tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!