szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az érettségik kezdetéig már fél hónap sincs hátra, nehéz helyzetben vannak, akik most érettségiznek.

Késében van a kormány az érettségi vizsgák szabályozásban is, illetve a szabályok közlésében, kétségek között hagyva ezzel sok középiskolást – mondta el Asbóth Márton a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) programvezetője a Klubrádiónak.

A TASZ már egy hónappal ezelőtt kérte, hogy hogy tisztázzák, mire számítsanak a középiskolások. A programvezető szerint az már csak egy adalék, hogy a miniszterelnök május 3-ra teszik a járvány tetőzését. Véleménye szerint hátrányba kerül, aki szóbelin meggyőzőbben tudná kifejezni magát, hiszen nem tud javítani az írásbeli eredményén. Mivel elektronikus úton nem lehet vizsgázni, így csak ősszel tudnak érettségizni azok diákok, akik például házi karanténban lesznek az érettségi idején, vagy más okból nem tudnak elmenni vizsgázni.

Asbóth Márton megemlíti, hogy több jogvesztő határidőt is tartalmaznak a szabályok. Például a dolgozatok javításához tehettek észrevételt a diákok, ez néhány pontot jelenthetett, ami adott esetben jól jöhetett a felvételi határ átugrásához, ettől a lehetőségtől gyakorlatilag elestek. Elmondta, hogy aki most lemarad, az nem felvételizhet, ősztől nem tud egyetemre, főiskolára menni, veszít egy évet.

Érettségi a járvány tetőzésének idején: „új adat, elemezni fogjuk"

A kormány döntése szerint az érettségik elkezdődnek május 4-én, azonban a miniszterelnök nemrég kijelentette, hogy a járvány tetőzése május 3-ra várható. Most reagáltak a kérdésekre.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!