szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az utóbbi hetekben sok minden változott, a felvételi időszak azonban nem áll meg, ezért néhány dolgot érdemes újra tisztázni a felvételivel kapcsolatban is. Fontos, hogy tudjátok, mi dönt arról, melyik képzést kezdhetitek el szeptembertől.

Az idei felvételin jelentkeztetek egyetemre vagy főiskolára és már a pontjaitokat számolgatjátok? Fontos, hogy tudjátok a következő kérdésre a választ:

Ha van elég pontom az összes megjelölt képzésre, akkor én dönthetem el, hogy melyik szakra szeretnék menni?"

Sokakat éint, a válasz pedig: nem. Minden felvételiző csak egy szakra kerülhet be, méghozzá a jelentkezési sorrendjében szereplő első olyan helyre, amelyen az összpontszáma eléri vagy meghaladja a felvételi ponthatárt. Ezen a jelenlegi helyzet sem változtatott.

Persze most még dönthettek máshogy, egyszer ugyanis még van lehetőségetek változtatni a megjelölt egyetemek, főiskolák sorrendjén 2020-ban is. Április 19-től kezdődik a tavaszi felvételi időszak azoknak, akik 2020 szeptemberében felsőoktatásban szeretnék folytatni a tanulmányaikat. Hogy hányszor, hogyan és meddig módosíthattok a sorrendeteken, itt elolvashattok mindent.

Az azonban még kérdéses, mi lesz az idei érettségikkel, erről itt olvashattok bővebben, illetve az is nagyon fontos, hogy mi lesz az elhalasztott nyelvvizsgákkal.

A 2020-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Mi lesz az érettségivel? Szakértők szerint május 4-én biztosan nem kezdődik el

Az Index által megkérdezett szakemberek arra számítanak, hogy május elején nem fogják megtartani az érettségiket. Ha minden jól megy, akár egy hónapot is csúszhat a vizsga, de addig is több kérdést kell tisztázni.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.