szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 2020-as keresztféléves felvételi az utolsó olyan lehetőség, amikor a diákok az új szabályoktól teljesen mentesen kerülhetnek be egyetemre, főiskolára.

Ezen a héten pénteken, november 15-én jár le a keresztféléves felvételi jelentkezési határideje, vagyis eddig az időpontig nyújthatjátok be a jelentkezéseteket egyetemre, főiskolára az E-felvételi rendszerén keresztül. A keresztféléves felvételin alap-, osztatlan- és mesterképzésre, valamint felsőoktatási szakképzésekre is lehet jelentkezni. Legfeljebb hat helyet jelölhettek meg – ebből hármat díjmentesen, a további helyek megjelöléséért pedig 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetni.

A jelentkezés véglegesítésének határideje néhány nappal későbbre esik: 2019. november 20-ig lehet majd hitelesíteni.

Felvételi kisokos: meddig pótolhatjátok a hiányzó dokumentumokat?

A jelentkezési és hitelesítési határidőt követően megkezdődik az adatok és a csatolt dokumentumok feldolgozása. De meddig lehet pótolni a hiányzó dokumentumokat?

A ponthatárokat várhatóan 2020. január 23-án hirdetik ki, vagyis ekkor derül ki, hogy felvettek-e benneteket az általatok megjelölt szakra. Ha megnéznétek, hogyan alakultak az előző években a ponthatárok, itt megtehetitek.

A mesterképzésre történő jelentkezésről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!