szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A jelentkezési és hitelesítési határidőt követően megkezdődik az adatok és a csatolt dokumentumok feldolgozása. De meddig lehet pótolni a hiányzó dokumentumokat?

Nem volt meg minden dokumentum és igazolás a jelentkezési határidőig? Ha a felvételi jelentkezési kérelmeteket hiányosan nyújtottátok be, legkésőbb a besorolási döntés határnapját megelőző 20. napig, azaz 2020. január 3-ig felszólítást kaptok a hiányok pótlására - írja a Felvi.

Meddig lehet pótolni a hiányt?

A hiánypótlási felszólításban megadott határidőig vagy legkésőbb 2020. január 9-ig. Fontos, hogy ez utóbbi a kézhezvételkor rendelkezésre még nem álló dokumentumokra vonatkozik.

Mi történik, ha nem pótoljátok?

Abban az esetben, ha nem tesztek eleget a felszólításnak, jelentkezési kérelmeteket a rendelkezésre álló adatok és dokumentumok alapján bírálják el, vagy az eljárást meg is szüntethetik.

A felvételi tájékoztató arra is felhívja a figyelmet: nem minden dokumentum hiánya esetén kaptok hiánypótlási felhívást. Ilyen például a többletpontra jogosító igazolás. Ennek oka, hogy minden jelentkező egyénileg dönthet arról, hogy a lehetőségek közül milyen dokumentumok figyelembevételével kívánja a pontszámítást, ezért ennek alapján kell figyelnie az ahhoz szükséges dokumentumok beküldésére - írják.

Ha már leadtátok a jelentkezéseteket, feltöltöttetek minden meglévő dokumentumot, akkor a következő feladat a hitelesítés lesz. Itt vannak a szabályok és a hitelesítési határidő. Ha arra vagytok kíváncsiak, milyen pontokkal lehetett a tavalyi, vagy a két évvel ezelőtti keresztféléves felvételin bekerülni a felsőoktatási intézményekbe, mutatjuk, hol tudjátok megnézi az előző évek ponthatárait. Itt pedig azt nézhetitek meg, melyik képzéseken vagy egyetemeken lehet majd a legnagyobb versenyre számítani idén: itt vannak a toplistások.

Ha idén felvételiztek, akkor a 2020-es keresztféléves felvételiről szóló, folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Hány többletpontot szerezhettek a keresztféléves felvételin?

Milyen dokumentumokért kaphattok pluszpontot a keresztféléves felvételin? Itt vannak az aktuális pontozási szabályok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.