szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

3215 jelentkező került be az Óbudai Egyetem képzéseire a 2019-es általános felvételin, közülük 2734-en tanulhatnak állami ösztöndíjasként szeptembertől.

Itt nézhetitek meg az összes felvételi ponthatárt - a teljes lista.

Az Óbudai Egyetem az alapképzési szakokra felvett hallgatók száma szerint az országos rangsorban a 8. helyet foglalja el az ELTE, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Széchenyi István Egyetem után – olvasható az intézmény oldalán.

Az Óbudai Egyetemen közel 50%-kal nőtt az önköltséges hallgatók száma, a 3215 felvett hallgató közül 481 fő választotta az önköltséges finanszírozási formát, és 2734-en tanulhatnak állami ösztöndíjasként szeptembertől.

A legtöbb elsőéves a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon kezdheti meg a tanulmányait, összesen 722 gólya került be a karra az általános felvételin. Ezt követi 700 fővel a Keleti Károly Gazdasági Kar, kiemelkedően ott a legmagasabb a költségtérítéses képzésbe felvettek száma, 207 fő. A harmadik helyen 618 fővel a Neumann János Informatikai Kar áll, amely a tavalyihoz képest közel 50 fővel tudta emelni a hallgatói létszámát.

607 új hallgatóval következik a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar, ahová a második legtöbb önköltséges hallgató jelentkezett, így ezzel a 137 fővel több, mint duplájára emelte az felvett önköltséges hallgatók számát. A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karon 290, az Alba Regia Műszaki Karon a tavalyinál több, 278 elsőéves kezdi meg tanulmányait.

A legmagasabb pontszámot a Keleti Károly Gazdasági Kar gazdálkodás és menedzsment állami ösztöndíjas képzésére felvételizőknek kellett elérniük, itt 403 pont kellett a bejutáshoz.

Az egyetemek és főiskolák idén is pótfelvételit hirdetnek, ennek legfontosabb szabályairól itt olvashattok.

Itt a lista: erre a 15 szakra jutott be a legtöbb jelentkező a 2019-es felvételin

Mérnökinformatikus, gépészmérnöki, programtervező informatikus, gazdálkodási és menedzsment - ezekre a szakokra jutott be a legtöbb jelentkező a 2019-es felvételin.