szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén szeptemberben közel 6 200 elsőéves kezdheti meg tanulmányait a Budapesti Gazdasági Egyetemen, 6 százalékkal többen, mint az előző évben. 2019-ben az állami ösztöndíjasként felvett hallgatók arányának további növekedése mellett az idegen nyelvű képzésekre felvettek száma is jelentősen nőtt.

Az általános felvételi eljárást követően a 2019/2020-as tanévben 6 192 elsőéves kezdheti meg tanulmányait az egyetemen. Tavaly 5 846 fő nyert felvételt, így az idén 6 százalékkal több az újonnan felvett hallgatók száma. Rádásul évről-évről folyamatosan nő az egyetemre magas pontszámmal bejutók aránya.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is növekedett az állami ösztöndíjasként bekerült hallgatók aránya: a felvett hallgatók 61 százaléka állami ösztöndíjasként kezdi majd meg tanulmányait az egyetemen. Ugyancsak átlag feletti a növekedés a levelező képzésekre felvettek arányában, amely azt mutatja, hogy a munka mellett való tanulás egyre elterjedtebb modellé válik.Az idei évben az átlagosnál jobban nőtt az idegen nyelvű képzésekre felvettek aránya, ez is mutatja, hogy a felvételizőknek egyre fontosabb, hogy nemzetközi környezetben tanulhassanak és fejleszthessék nyelvtudásukat.

Itt a teljes lista: a 2019-es felvételi összes ponthatára

Néhány perccel ezelőtt közzétették a 2019-es felsőoktatási felvételi ponthatárait - a listát már az Eduline-on is megnézhetitek.

 

 „A BGE-n úgy véljük, hogy a sikerhez hallgatóink erőfeszítésein és hozzáállásán keresztül vezet az út, nekünk pedig az a feladatunk, hogy biztosítsuk a megfelelő feltételeket a fejlődésükhöz, szakmai kibontakozásukhoz. Ennek érdekében nagy hangsúlyt fektetünk az üzleti szféra szereplőivel való együttműködésre, mely oktatási portfóliónkat is meghatározza” – hangsúlyozta Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora.

Azok, akik lemaradtak a felvételiről, vagy nem nyertek felvételt, a pótfelvételi eljárás keretében adhatják be jelentkezésüket a Budapesti Gazdasági Egyetemre. További információt az egyetem pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzéseiről ezen az oldalon talál.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.